Bakan Tunç: Yoğun Bakımdaki Bebeğe Şiddetin Hesabı Sorulacak

Bakan Tunç: Yoğun Bakımdaki Bebeğe Şiddetin Hesabı Sorulacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş’ta yoğun bakımda bir bebeğe yönelik şiddet görüntülerinin vicdanları yaraladığını belirterek, olayla ilgili adaletin tereddütsüz şekilde tecelli edeceğini vurguladı.

Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yoğun bakım ünitesinde görevli bir hemşirenin bebeğe yönelik şiddet uygulamasına ilişkin görüntülerin kamu vicdanını derinden sarstığını ifade etti.

Bakan Tunç, yaşamı korumakla yükümlü bir kişinin en savunmasız bir cana zarar vermesinin, yalnızca bireysel bir suç olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

“Bu Eylem İnsanlığa ve Mesleki Etiğe Aykırıdır”

Tunç açıklamasında, söz konusu olayın insanlığa karşı işlenmiş ağır bir ihlal olduğunu vurgulayarak, bunun aynı zamanda mesleki etik değerlere açık bir saldırı niteliği taşıdığını kaydetti.

Toplumda derin bir üzüntüye yol açan bu tür şiddet eylemlerinin asla kabul edilemeyeceğini belirten Tunç, sürecin yakından takip edildiğini bildirdi.

Yargılama Süreci Devam Ediyor

Bebeği yaraladığı iddiasıyla hemşirenin Kahramanmaraş 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılamasının sürdüğünü hatırlatan Bakan Tunç, adaletin gecikmeden işleyeceğini belirtti.

Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Hepimizi derinden üzen bu olayla ilgili adalet, hiçbir tereddüde yer bırakmadan tecelli edecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.