Bakan Tunç Konya'dan seslendi: İnsanlık önünde hesap verecekler

Bakan Tunç Konya'dan seslendi: İnsanlık önünde hesap verecekler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya'da yeni Adalet Sarayı'nın açılışında vatandaşların daha hızlı ve adil yargı hizmeti alacağını vurguladı. Ayrıca, Filistin'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekerek dünya liderlerini daha etkin bir ses çıkarmaya çağırdı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde inşa edilen Adalet Sarayı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşların daha hızlı, adil ve güvenilir bir yargı hizmetinden yararlanabilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Bakan Tunç ayrıca, Filistin'de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, " İnsan hakları ihlali olduğunda bir yerde hemen koşup toplanıp karar alıp gitmeleri ve inceleme yapmaları lazım. 28 gün geçti, niye inceleme yapmıyorsunuz? Bir an önce gitmeniz, orada o incelemeleri yapmanız ve oradaki deliller zaten apaçık ortada. Onları toplayıp uluslararası ceza mahkemesinin önüne koymamız gerekir. Ve inşallah o günler de gelecek ve bu katliamı gerçekleştiren katiller insanlık önünde hesap verecekler. Bunu insanlık görecek inşallah. Hep beraber bunu göreceğiz” dedi.

Adalet Bakanı, Türkiye'de adalet sisteminin güçlendirilmesi ve modernleştirilmesi konusundaki çabaları da anlattı. Tunç, 21 yıl içinde fiziki mekanlar, teknoloji kullanımı, hakim ve savcı sayısının arttırılması gibi önemli adımların atıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevzuatının Avrupa'nın en çağdaş ve yeni mevzuatlarından birine sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, arabuluculuk müessesesinin de geliştirildiğini açıklayarak, uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözüldüğünü belirtti. Kira uyuşmazlıkları ve kat mülkiyeti uyuşmazlıklarında arabuluculuk müessesesinin başarılı bir şekilde uygulandığını aktardı.

Açılış törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal gibi önemli konuklar da katıldı. Cihanbeyli Adalet Sarayı'nın açılışı protokol mensupları tarafından gerçekleştirildi. Sarayın teknolojik donanıma sahip olduğu ve uzun süre adalet hizmetlerine hizmet vereceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.