Bakan Süleyman Soylu'dan ırkçı saldırıya uğrayan aileye bayram ziyareti! 'Bizde yabancı düşmanlığı olmaz, olamaz!'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'da metroda ırkçı saldırıya uğrayan Senegalli aileyi evlerinde ziyaret ederek, gönüllerini aldı. Soylu, "Biz, Müslümanız. Bizde yabancı düşmanlığı olmaz, olamaz. Siyasete alet edecekler diye boynumuzu eğmeyiz" dedi

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında alkollü olduğu söylenen O.O.K., Senegalli bir aileye ırkçı saldırıda bulunarak küfür etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayramda aileyi ziyaret ederek gönüllerini aldı.

"ONLARIN ÖFKESİ SİZE DEĞİL, BİZE"

Bakan Soylu, ikamet izniyle 11 yıldır Türkiye'de bulunan Müslüman bir aileye yönelik davranıştan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Böyle bir davranışı kabul etmiyoruz. Üzülme herkes kötülüğü kendine yapar. Bizim milletimizin böyle bir karakteri yok. Biz de üzüldüğümüz için kalktık buraya özür dilemeye geldik. Çünkü bizim dinimiz bize ne diyor, her insan bir alemdir. Onlar dize kızdıklarından dolayı değil, onlar bize kızdıklarından dolayı öfkeliler. Bunu böyle bilmek lazım. Biz niye insanlığa sahip çıkıyoruz, dertleri o.." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DEN ALLAH RAZI OLSUN"

Senegalli aile, "Türkiye'den Allah razı olsun. Yıllardır bizim ekmek burada, o zaman biz bu ülkeye hainlik yapmayız. Bu ülkeye hainlik yapmak, kötülük yapmaz olmaz. Allah'a şükür ülke de Müslüman biz de Müslüman. O zaman burası bizim ülke" dedi.

"BİZDE YABANCI DÜŞMANLIĞI OLMAZ, OLAMAZ"

Resmi Twitter hesabından da açıklama yapan Soylu, "Senegalli Davut tertemiz bir insan... Eşi, kızları Rukiye ve Fatma, metroda uğradıkları ırkçı saldırıya çok üzülmüşler... Biz, Müslümanız. Bizde yabancı düşmanlığı olmaz, olamaz; bunu reddederiz. Siyasete alet edecekler diye boynumuzu eğmedik, eğmeyiz..." ifadelerini kullandı.

Aileye geçmiş olsun dileğini ileten Soylu, Davut'un kızları Rukiye ve Fatma'yı da hediyeler vererek sevindirdi.

"ŞAHIS KISA SÜRE İÇERİSİNDE GÖREVLİLERİMİZCE YAKALANMIŞTIR"

Olayla ilgili araştırma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise şahsın gözaltına alındığını bildirerek:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme', 'Ayrımcılık' ve 'Tehdit' suçları ile ilgili Fatih ilçesinde yürütülen çalışmalarda; 8 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya platformları ve bazı basın yayın kuruluşlarında, 'İstanbul'da rezil ırkçılık; Küfürler yağdırdı' başlığıyla yer alan haber ile ilgili yapılan inceleme neticesinde şahsın O.O.K. olduğu belirlenmiştir. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen O.O.K. isimli şahıs kısa süre içerisinde görevlilerimizce yakalanmıştır” açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.