Bakan Soylu'nun ABD ajanı dediği CHP Genel Başkan Yardımcısı Alman basınına konuştu: Askeri operasyonları durduracağız

Bakan Soylu'nun ABD ajanı dediği CHP Genel Başkan Yardımcısı Alman basınına konuştu: Askeri operasyonları durduracağız

Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika danışmanı olan CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Alman basınına verdiği röportajda, Türk askerinin operasyonlarını durduracaklarını söyledi. İçişleri Bakanı Soylu, Çeviköz'ün ABD ajanı olduğunu iddia etmişti

CHP Lideri ve koalisyon masasının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika danışmanı olan İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz'den Alman basınına skandal açıklamalar. İktidara geldiklerinde Suriye'ye yapılan askeri operasyonların durdurulacağını dile getiren Çeviköz, Kıbrıs konusunda da, "Ankara, Kıbrıslı Türklerin içişlerine karışmamalı" dedi.

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, CHP'den skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak 7'li koalisyonun adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ünal Çeviköz Alman medyasına verdiği demeçlerde skandal vaatlerde bulundu. Türkiye'nin askeri operasyonlarını durduracaklarını dile getiren Çeviköz, Kıbrıs konusunda da "içişlerine karışılmamalı" ded.

BATI'YA TÜRKİYE MESAJI VERDİ
İsviçre'de Almanca dilinde yayın yapan Neue Zürcher Zeitung gazetesine konuşan Çeviköz, "Türkiye'nin, yeniden Avrupa Birliği (AB) üyeliği için normal bir aday olarak görülmesini istiyoruz" dedi.

Çeviköz'ün, Kılıçdaroğlu yönetimindeki bir Türkiye'nin Batı ile yakınlaşacağını söylediği belirtildi.

"OPERASYONLARI DURDURACAĞIZ"

Çeviköz, tepki çeken açıklamalarını Alman basınına yaptı. Muhalefetin seçimi kazanması halinde izleyecekleri yol haritasını anlatan Çeviköz, destekçileri Kandil ve HDP'nin sevineceği ifadeler kullandı.

Türkiye’nin askeri operasyonlarını durduracaklarını belirten Çeviköz, terör saldırılarını önlemek üzere Suriye’de bulunan Türk askerinin varlığına son vereceklerini belirtti.

"KIBRIS'IN İÇİŞLERİNE KARIŞILMAMALI"

Öte yandan, Kılıçdaroğlu yönetimindeki bir Türkiye’nin Batı ile yakınlaşacağını da ifade ederek, Kıbrıs adası ve Suriye politikalarında değişiklik sinyali verdi.

Çeviköz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin içişlerine müdahale etmeyeceklerini söyledi.

BAKAN SOYLU: ÇEVİKÖZ ABD AJANI

İçişleri bakanı Süleyman soylu, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında, CHP içindeki ABD ajanının Ünal Çeviköz olduğunu belirterek, ABD’ye rapor verdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ünal Çeviköz'ün CHP'nin içindeki ABD ajanı olduğunu söyledi. Bakan Soylu, "Ünal Çeviköz CHP'nin içindeki Amerika'nın ajanıdır. Bu yüzden kimsenin sesi çıkmaz" dedi. Soylu şunları söyledi: Çeviköz iki tane açıklama yaptı. Biri Kıbrıs meselesi tamamen bu hükümetin söylediğinin tersinde olacaktır. Yani ABD ve Avrupanın tezlerini tamamen Kıbrıs meselesi üzerinde yürütmeye çalışıyor. Kıbrıs Türk Devletinine ne Yunanistan ne Türkiye karışmasın diyor. Ünal Çeviköz CHP'nin içindeki Amerika'nın ajanıdır. Ve onların tezlerini savunmak asli görevidir. Bu çok net. Kimsenin ona sesi çıkamaz, aynı zamanda biliyorsunuz büyükelçiliğe giden odur."

cevikoz.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum