Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun iftiralarına tek kelimelik tepki: Yalancı

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun iftiralarına tek kelimelik tepki: Yalancı

Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakın çevresinin bir kaçış planında olduğu iddialarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tepkisini tek kelimeyle gösterdi. Soylu, Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını 'Yalancı' notuyla paylaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam 22.00'da sosyal medya hesabından yayınladığı videolu açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakın çevresinin bir kaçış planında olduğunu iddia ederek, TÜRGEV ve Ensar Vakfı ile ilgili de tepki çeken açıklamalarda bulundu. AK Parti kanadıKılıçdaroğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını 'yalancı' notuyla paylaşarak tepkisini tek kelimeyle gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin bir kaçış planının olduğunu iddia ederek tepki çeken açıklamalarda bulunmuştu. Akşam saat 22.00'da bir video paylaşacağını duyuran Kılıçdaroğlu, videoda tehditler savurmuştu.

"SİYASİ AKLIN VARSA KONUŞ BAK BİZ SANA NASIL CEVAPLAR VERİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakın çevresine ilişkin iddialarını sürdüren Kılıçdaroğlu, tepki çeken açıklamalarda bulundu. AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepkiler üst üste geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yanıldığı konuların haddi hesabı yok. En dikkat çekici husus ise Cumhurbaşkanını açık bir şekilde tehdit etmek. Hani belge açıklayacaktı? Devletin kurumlarını işlevsiz hale getirmek istiyor. Aile kavramına ve Cumhurbaşkanlığına saygıdan kaçmaktadır. Vesayetin iradesi altında olduğunu bir keza daha ortaya koydu. Siyasi aklın varsa konuş bak biz sana nasıl cevaplar veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Ömer Çelik, "Burada açık kurumlar üzerinde iftira atarak kaçacak demek ahlaksızlıktır. FETÖ'nün darbe girişiminden kaçmamış ölümü göze almış bir Cumhurbaşkanına bu iftirayı yapmak ahlaksızlıktır. Aile kavramını bu şekilde sistematik bir şekilde hedefe koyması karşısında Türkiye'de ailesi olan bütün vatandaşlarımız gereken karşılığı verecektir. Sonra bize niye bu dili kullanıyorsunuz demesinler. Eğer biz gerekeni yapmazsak işimizi yapmamış oluruz" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KAÇMAYI ÇOK İYİ BİLDİĞİNİN DE FARKINDAYIZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise "15 Temmuz gecesi nereye kimin kaçtığını da bu millet biliyor. Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun kaçmayı çok iyi bildiğinin de farkındayız. 'Kaçacaklar' diyerek ortaya koyduğu tehdit tamamıyla gerçeği saptırmaktır" dedi.

Kurtulmuş, "Kılıçdaroğlu iftira skalasını yukarı çekti" diyen Kurtulmuş, "Bu tarz Türkiye siyasetini kirletiyor, bu dil zehirli. Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'da nasıl kaçtığını herkes biliyor. Söylemleri tamamen FETÖ'vari bir söylemdir. Biz buradayız cumhurbaşkanımız burada. Kılıçdaroğlu iftira skalasını yukarı çekti. Sürekli saldıran, sürekli nezaketsizlik dilini kullanan belkide kendisinin adaylığı ile ilgili şüpheler, sorular arttıkça kendi tarafını konsolide etmek için uğraştığı bir tavır içinde görüyoruz" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN TEK KELİMELİK TEPKİ: YALANCI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kılıçdaroğlu'nun iddialarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını paylaşan Soylu, tepkisini tek kelimeyle gösterdi. Bakan Soylu, paylaşımına 'Yalancı' notunu düştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.