Bakan Soylu, müşavir ve ateşelerle bir araya geldi

Bakan Soylu, müşavir ve ateşelerle bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:- "Sizler Türk Milletinin ve bayrağının temsilcilerisiniz. Görev yaptığınız ülkelerdeki vatandaşlarımıza ve bakanlığımıza en iyi şekilde hizmet sunacağınıza inancım tam"

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yurt dışı teşkilatı kadrolarına atanan bakanlık personeliyle bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bakanlığın Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Daimi Temsilciliği, Avrupa Birliği Nezdindeki Brüksel Daimi Temsilciliği, Lefkoşa, Brüksel, Astana, Stockholm, Paris, Lahey, Abu Dabi, Ottowa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirlikleri ile Cidde, Rotterdam, Salzburg, Lyon, Essen ve Münster Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliğine atamalar yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Soylu'nun yurt dışına atanan ataşe ve müşavirlere yaptığı konuşmaya da yer verildi. Buna göre Soylu, yeni küresel düzende ülkelerin rollerinin yeniden tanımlandığını ve mesafelerin ortadan kalktığını, küresel gelişmelerin an ve an takip edilmesinin önemine değindi.

Soylu, "Sizler Türk Milletinin ve bayrağının temsilcilerisiniz. Görev yaptığınız ülkelerdeki vatandaşlarımıza ve bakanlığımıza en iyi şekilde hizmet sunacağınıza inancım tam" ifadelerini kullandı.

Kapıların duvar olmadığı ve vatandaşın kolayca ulaşabildiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik müşavirlikleri ve ataşelikleri istediğini belirten Bakan Soylu, bakanlıkça ücretsiz verilen hizmetlerin birtakım aracılar vasıtasıyla yapılmasının önüne geçilmesine bilhassa hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Vatandaşlarla sık sık bir araya gelmenin ve birebir temas kurmanın önemine değinen Soylu, müşavir ve ataşelerin, görevli bulunacakları ülkelerdeki gelişmeleri yakından takip etmeleri ve çalışma hayatının çok boyutlu olması nedeniyle yalnızca istihdam konuları değil bağlantılı diğer meselelerle ilgili de bilgilerini sürekli güncel tutmaları uyarısında bulundu.

Bakan Soylu, vatandaşların bulundukları ülkelerde istihdam piyasasına katılımının artırılmasına yönelik, özellikle Türk gençlerinin yükseköğrenime ve meslek eğitimine yönlendirilmeleri hususunda müşavir ve ataşelere önemli görevler düştüğünü bildirdi.

Müşavir ve ataşelerin, vatandaşların çalışma ve sosyal güvenliğe ilişkin haklarının geliştirilmesi ve karşılaştıkları sorunların çözülmesi noktasında üstlenecekleri önemli rol bulunduğunu hatırlatan Soylu, bu atamalar ile bakanlık ve yurt dışındaki vatandaşların arasındaki bağların daha da güçlendirileceğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler