Bakan Soylu HDP'ye bakanlık teklifini deşifre etti!

Bakan Soylu HDP'ye bakanlık teklifini deşifre etti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında CHP'nin HDP'ye bakanlık vereceğine dair söylentilerin gerçek olduğunu, hatta bunu direkt Kandil'in istediğini açıkladı ve ekledi: HDP'ye sadece bakanlık vermeyecekler

TRT Haber'e konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme dair soruları yanıtladı. 

CHP'nin 2023 seçimlerinde iktirdar olması halinde HDP'ye bakanlık verileceği ile ilgili söylemlerini de değerlendiren Soylu, "Fikrim yok, bilgim var. Mesele sadece Bakanlık değil, başka işler de var. Kandil ve uzantıları, bakanlıklarda da adamları olsun istiyor. Bundan 5 yıl önce Türkiye'de her gün bir patlama vardı. Şimdi bunların önüne geçtik. Bunu çekemiyorlar. Acaba biz bunları nasıl ekarte ederiz onun peşindeler. Türkiye bambaşka bir ivme yakaladı. Bunu baltalamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma'yı da verir bunlar

Soylu'nun konuyla ilgili, "Eski dünya alışkanlıklarıyla Türkiye'ye elbise giydirebileceklerini düşünüyorlar. Şehit ailelerimiz ne olacak, bu mücadeleyi veren evlatlarımız ne olacak? Bizden giden biri var, bir siyaset partinin başında, başbakanlık da yaptı bu ülkede. O çok isterdi, 'aslında biz HDP'yle beraber olmalıyız'; bütün işi o. Mesele sadece iki bakanlık değil, hangi bakanlıklar olduğu belli. 6-7 aydan beri konuşuluyor. Biri başkan yardımcılığı direkt Kandil, öteki de Kültür ve Turizm Bakanlığı. Yok derlerse can yakarım. Bunu direkt Kandil söylüyor. Milli Savunma'yı da verir bunlar" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum