Bakan Şimşek'ten seçim sonrası ilk mesaj

Bakan Şimşek'ten seçim sonrası ilk mesaj

Bakan Şimşek, Türkiye'nin geleceğine yönelik kararlılıkla Orta Vadeli Programı'nı uygulamaya devam edeceğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine odaklanarak, Orta Vadeli Programı'nın (OVP) güçlendirilerek uygulanacağını açıkladı. Bakan Şimşek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarına ilişkin umut dolu bir mesajla birlikte, OVP'nin önemine vurgu yaptı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Eylül 2023'te duyurulan OVP'nin hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti. Enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşürülmesini ana hedef olarak belirleyen Bakan Şimşek, bunun için sıkı para politikası, seçici kredi politikası ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolünü ön planda tutacaklarını vurguladı.

OVP'de belirlenen takvime uygun olarak yapısal reformları hayata geçireceklerini dile getiren Bakan Şimşek, bu reformlar aracılığıyla ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücünü artıracaklarını ifade etti. Böylece sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşarak toplumun refahını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Son olarak, Bakan Şimşek, başarıya giden yolun azim, kararlılık ve sabır gerektirdiğini vurgulayarak, hükümetin bu konuda kararlı olduğunu ve başaracaklarına inandıklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.