Bakan Özhaseki'den deprem gerçeği: Her an 6-7 büyüklüğünde depremler olabilir

Bakan Özhaseki'den deprem gerçeği: Her an 6-7 büyüklüğünde depremler olabilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray'da yaptığı konuşmada Türkiye'nin deprem gerçekliğine dikkat çekti ve her an 6-7 büyüklüğünde depremlerin olabileceğini vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray'da yapılan bir toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda iş insanları ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Bakan Özhaseki, Türkiye'nin depremsellik gerçeğine vurgu yaparak, her an 5-6 büyüklüğünde veya daha yüksek büyüklükte depremlerin meydana gelebileceğini belirtti.

Özhaseki, "Türkiye topraklarının dezavantajları da var. Bu da depremsellik arkadaşlar. Şu anda bile hareketli fay sayısı 500'ün üzerinde. Tespit edilememiş fay hatları da olduğu için söylüyorum. Yoksa 480 küsur falan diyor bilim adamları. Bunun manası şu. Doğru, belli bölgelerden yüz yıllar boyunca faylar kırıldı ve dışarıya vurduğu için enerji Kuzey, Doğu Anadolu fay hattı gibi, Ege Bölgesi gibi çok tehlikeli ve riskli, her an 6-7 büyüklüğünde veya daha yüksek büyüklükte deprem üretebilecek bölgeler var" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, yapılan yatırımların ve gelişmelerin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin birkaç misli olduğunu da vurgulayarak, ülkenin iç ve dış mücadelelerine dikkat çekti. "22 yıl boyunca yapılanlar onun birkaç misli fazladır" diyen Özhaseki, enerji, sağlık, ulaşım gibi alanlarda yapılan ilerlemeleri örneklerle destekledi. Özhaseki, konuşmasında ülkenin yaşadığı mücadelelere rağmen yapılanların önemine vurgu yaparak, "Geçmiş Cumhuriyet tarihi boyunca 80 yıl boyunca yapılanları şuraya bir dizelim. Bir de 22 yıl boyunca yapılanları dizelim. Emin olun 22 yılda yapılanlar onun birkaç misli fazladır" şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki'den deprem gerçeği: Her an 6-7 büyüklüğünde depremler olabilir

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.