Bakan Murat Kurum'dan afetzedelere kira desteği açıklaması! Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz

Bakan Murat Kurum'dan afetzedelere kira desteği açıklaması! Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz

Bakan Kurum, evi depremde yıkılan veya hasar gören vatandaşlara yönelik sağlanan kira desteği ile ilgili açıklamada bulunarak, "Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz. taşınmayı dahi burada askerimizle, jandarmamızla, vatandaşımızla birlikte yapıyoruz" dedi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan 2 büyük depremde 11 ilde binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Yıkılmak üzere olan ev ve iş yerlerinden eşyalarını kurtaran depremzedelerin zor durumunu ve devletin vereceği kira desteğini fırsat bilen emlakçı ve ev sahipleri ev kiralarında fahiş artışlara gitti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz. Kiraya taşınacak vatandaşlarımıza taşınmayı dahi burada askerimizle, jandarmamızla, vatandaşımızla birlikte yapıyoruz. O süreçleri de takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki büyük depremden en çok etkilenen noktalardan olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki geçici barınma merkezleri inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Murat Kurum, inceleme sonrası yaptığı açıklamada geçici barınma merkezi inşaatlarının hızla devam ettiğini ve kalıcı konutlar için 10 ilde de yeni yaşam alanlarının belirlendiğini açıkladı.

"KİRA FIRSATÇILARINA MÜSAADE EDİLMEYECEK"

Vatandaşlara yönelik sağlanan kira desteği ile ilgili de konuşan ve bu noktada yapılan fırsatçılığa izin verilmeyeceğini belirten Bakan Murat Kurum, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler. 15 bin lira taşınma yardımı ve 5 bin lira da ev sahipleri için kira yardımı, kiracılarımız için de 2 bin lira aylık kira yardımını depremden hasar görmüş vatandaşlarımıza, ağır hasarlı ve yıkık, yine vatandaşlarımıza bu kira yardımlarını yapacağız. Burada da süreci titizlikle takip ediyoruz.

Bizim milletimiz necip bir millet. Yani depremin ilk anından itibaren o birliği, beraberliği, bütünlüğü her yerde gördük. Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz. Kiraya taşınacak vatandaşlarımıza taşınmayı dahi burada askerimizle, jandarmamızla, vatandaşımızla birlikte yapıyoruz. O süreçleri de takip ediyoruz. Ve kesinlikle kira artışlarına, zaten biliyorsunuz bir düzenleme yaptık.

BİZİM MİLLETİMİZ GANİ GÖNÜLLÜ

Haziran ayına kadar artışların bir önceki kira bedelinin yüzde 25'ini geçemeyeceğine dair burada da bu süreci ilgili bakanlıklarımızla birlikte titizlikle takip ediyoruz. Bizim milletimiz gani gönüllü. Biz burada depremzede aileler varsa, o aileleri evimizde misafir edelim, o çocuklara sahip çıkalım, o ailelere sahip çıkalım diyorlar.

O fırsatçıları tenzih ediyoruz. Tabi bu millet bu bölgedeki tüm afetzedelere, devletimizle birlikte el ele sahip çıkar. Biz buna inanıyoruz. İnşallah o süreci de büyük bir titizlikle yürüteceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.