Bakan Murat Kurum: Kentsel dönüşümde kira yardım tutarlarını yeniden belirledik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımlarını arttıracaklarını belirterek, İstanbul'da bin 500 lira olan kira yardımının, 3 bin 500, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3 bin liraya yükseltildiğini duyurdu

Kahramanmaraş'ta yaşanan asrın deprem felaketinin ardından tek yürek olan Türkiye'nin deprem bölgelerindeki seferberliği sürüyor. Bir yandan da tüm ülkedeki riskli yapıların kentsel dönüşümü için geçtiğimiz yıllarda başlatılan yoğun çalışma daha da hızlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde kira yardımlarını artıracağız" açıklamasında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde kira yardımının arttırıldığını açıklayarak, "Kentsel dönüşümde kira yardımı, kamulaştırma yardımı, vatandaşımıza süreci yürütebilmesi adına finans desteği, faiz desteği gibi birçok destek veriyoruz. Kira yardımlarını arttıracağız" dedi.

İSTANBUL'DA KİRA YARDIMI 3 BİN 500 TL

Kira yardımlarındaki artışı açıklayan Kurum şunları söyledi:

Şu an Bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla İstanbul'da bin 500 lira olan kira yardımını 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu'da büyük illerimiz Ankara'mız, Bursa'mız, Antalya'mız ve İzmir'imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz.

DİĞER BÜYÜKŞEHİRLERDE 2 BİN 500 LİRA

Diğer büyükşehirlerimizde 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.