Bakan Murat Kurum: Eski görüntülerle ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorlar! Çöp değil atık alıyoruz!

Bakan Murat Kurum: Eski görüntülerle ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorlar! Çöp değil atık alıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ithal atık dökümü iddialarına ilişkin eski görüntülerin servis edildiğini belirterek, “Fotoğrafları paylaşılan yerlerde ithal atık dökümü söz konusu değildir, olamaz” dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İngiltere merkezli Daily Mirror gazetesi İngiltere'den Türkiye'ye atık ithalatı yapıldığına dair mesnetsiz haberi yalanladı.

Daily Mirror'un söz konusu haberinde 2020 yılında 200 bin ton, 2022 yılının ilk çeyreğinde ise 150 bin ton plastik çöp İngiltere’den Türkiye’ye gönderildiği yazıldı. Bu iddialara cevap ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Bakan Murat Kurum, ithal atık dökümü iddialarına sosyal medya hesabı üzerinden sert cevap verdi.

"ESKİ GÖRÜNTÜLERLE BAYATLAMIŞ İDDİALAR TEKRAR TEKRAR GÜNDEME GETİRİLİYOR"

Bakan Kurum, Türkiye'nin hiçbir zaman çöp ithalatı yapmadığını belirterek, eski görüntüler kullanılarak aynı konunun tekrar tekrar gündeme getirildiğini söyledi.

"İTHAL ATIK DÖKÜMÜ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Murat Kurum paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Eski görüntülerle, bayatlamış iddialarla ısıtıp ısıtıp aynı konuyu gündeme getiriyorlar. İddiaya konu olan, fotoğrafları paylaşılan yerlerde ithal atık dökümü söz konusu değildir, OLAMAZ!

"ÇÖP DEĞİL, ATIK ALIYORUZ"

Türkiye'nin İngiltere'den çöp değil geri dönüşümü mümkün olan atıklar aldığını vurgulayan Kurum, geri dönüşümü mümkün olmayan atıkların ithalinin yasaklandığını hatırlatarak u ifadeleri kullandı:

Anlamayanlara, anlamak istemeyenlere tane tane bir kez daha söylüyoruz. Çöp değil ATIK alıyoruz. Çünkü GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ. Geri dönüşüme uygun olmayan atıkları ASLA İTHAL ETMİYORUZ. Çünkü YASAKLADIK.

Murat Kurum ayrıca habere konu olan Adana'daki bölgenin son halini de sosyal medya hesabı üzerinden "Anlık Adana" diyerek paylaştı.

kuru.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.