Bakan Kurum'dan su tasarrufu açıklaması!

Bakan Kurum'dan su tasarrufu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını, su tasarrufuna yönelik uygulamaların yaygınlaştırılmasını destekliyoruz" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bakanlığımızca sürdürülebilir su ve atık su yönetimi için, su kaynaklarının korunarak kirlenmesinin önlenmesini, iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını, su tasarrufuna yönelik uygulamaların yaygınlaştırılmasını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, içme suyu temini ve atık su yönetimi için belediyelere, içme suyu depo ve iletim hatları, içme suyu şebekeleri, arıtma tesisi projelendirme ve uygulamalarında teknik ve mali destek verildiğini bildirdi.

Su tasarrufu bina çatılarında toplanan yağmur sularının, bahçe sulamada veya arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere Yağmur Suyu Toplama zorunluluğunun getirildiğini açıklayan Bakan Kurum şu ifadelere yer verdi:

"2002 yılında belediye nüfusunun yüzde 35'ine atık su arıtma hizmeti verilirken yaptığımız çalışmalarla 2020 yılı itibarıyla bu oranı yüzde 89'a yükselttik. Bakanlık olarak 2023 stratejik hedefimiz; toplam belediye nüfusunun yüzde 100'üne atık su arıtma hizmeti vermek. 2020 yılı sonu itibarıyla yüzde 2.5 seviyesindeki arıtılmış atık suların yeniden kullanım oranını da geliştirdiğimiz projeler ile 2023 yılı sonunda yüzde 5'e çıkarmayı hedefliyoruz. Yaşamın vazgeçilmez unsuru suyun sınırlı olduğunu ve su krizini ancak topyekün tasarruf yaparak aşabileceğimizi unutmamalı, bilinçli su tüketim alışkanlıkları kazanmalıyız. Su kaynaklarımızı koruyalım. Çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek bırakalım."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.