Bakan Kurum'dan Konya'nın iki ilçesi hakkında önemli açıklama

Bakan Kurum'dan Konya'nın iki ilçesi hakkında önemli açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum sosyal medya hesabından yaptığı bir dizi paylaşımda, TBMM'de kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde yaşanan mülkiyet sorununun çözüldüğünü açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Konya'mızın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın vatandaşımızı ilgilendiren mülkiyet sorunu TBMM'de kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla çözüme kavuştu. Yasada emeği geçen Milletvekillerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın vatandaşı ilgilendiren mülkiyet sorununun çözüme kavuştuğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Konya'mızın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın vatandaşımızı ilgilendiren mülkiyet sorunu TBMM'de kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla çözüme kavuştu. Yasada emeği geçen Milletvekillerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.

Akşehir Gölü’nün kıyı kenar çizgisini Bakanlık olarak yaptığımız çalışmayla yeniden düzenledik.Meclisimizce kanunlaştırılan değişiklikle 782 tapu vatandaşlarımıza teslim edilecek. 482 Hazine taşınmazı ecrimisil bedellerinin yarısından 10 yıllığına kullanıcılarına kiralanacak.

Vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerini sürdürmelerine destek olurken, Akşehir Gölü'müzün İç Anadolu'nun bereketli topraklarına can suyu sağlaması için tüm koruma tedbirini almaya devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.