Bakan Kurum'dan fahiş kira açıklaması! Tarih verdi 'ev sahibi de kiracı da mağdur edilmeyecek' dedi

Bakan Kurum'dan fahiş kira açıklaması! Tarih verdi 'ev sahibi de kiracı da mağdur edilmeyecek' dedi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, fahiş kira artışlarına yönelik atılacak yeni adımları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını belirterek, "Fırsatçılara geçit vermeyeceğiz. Konut sahibini de kiracıyı da mağdur etmeyeceğiz" dedi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, İstanbul'un Güngören ilçesinde gerçekleştirilen Gençosman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada kiralarda fahiş fiyat artışı konusunda açıklamalarda bulundu.

DÜZENLEME 10 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, kira fiyat artışlarıyla ilgili düzenlemenin 10 gün içinde tamamlanıp hayata geçirileceğini, "Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak. Çalışmamız var, Cumhurbaşkanımız açıklayacak" açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Bakan Kurum, "Adalet Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine ve Ticaret bakanlıklarıyla ortak bir çalışma yürütüyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Gerek kira artışlarının takibi gerek oranları noktasındaki düzenlemeler için bu çalışmayı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı yakın zamanda bu düzenlemeyi açıklayacaktır. Üst sınır zaten şu anki kanunlarla söz konusu. Dolayısıyla kanunlara uymamız gerekiyor. Sadece fırsatçılar için söylüyorum bunu" dedi.

"KONUT FİYATLARI VE KİRALARDAKİ ARTIŞI YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ"

Esnafın, üreticinin, vatandaşın hep yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyleyen Bakan Kurum, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut seferberliğini yaptık bitirdik. 1 milyon 130 bin rakamına ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız yeni bir sosyal konut projesini müjdeleyecek. Aidat öder gibi kiranın da altında bedel ve taksitlerle vatandaşlarımız ev almaya devam edecek. Pandemi süreci ile birlikte gerek konut fiyatlarındaki ve kiralardaki artışı yakinen takip ediyoruz.

Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz gerek konut sektöründe gerek diğer sektörleri tamamen takip ediyoruz. Mevzuat belli kira artış oranı enflasyon oranını geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız" diye konuştu.

“FIRSATÇILIĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ.”

Artışlarla ilgili bir yaptırımın olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise Bakan Kurum, "Fırsatçılığa müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Durumu fırsat görüp enflasyon ve kira artış oranı açıklandı, bu artış oranı üzerinde bir artış söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz. Düzenlemede bunlarla ilgili de çalışacağız. Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz. Fahiş artışları takip ediyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum