Bakan Kurum duyurdu! İstanbul'da 1,5 Türkiye'de 4 milyon metrekare ofis ev oluyor

Bakan Kurum duyurdu! İstanbul'da 1,5 Türkiye'de 4 milyon metrekare ofis ev oluyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve kira fiyatlarını düşürmek için ülke genelinde kullanılmayan 4 milyon metrekare ofislerin konuta dönüştürüleceğini açıkladı. Kurum konuyla ilgili yönetmeliğin de yayınlandığını söyledi

Hükümet konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı atıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve kira fiyatlarını düşürmek için ülke genelinde kullanılmayan ofislerin konuta dönüştürüleceğini, bu şekilde 50 bin konut kazandırılacağını duyurdu.

Bakan Kurum İstanbul'da yaklaşık 1,5 milyon, ülke genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofisin konuta dönüştürüleceğini belirterek, Bu, 50 bin yeni konut demek! Yönetmeliğimiz yayımlandı" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı atıyoruz. İstanbul'da yaklaşık 1,5 milyon, ülke genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofis konuta dönüştürülecek. Bu, 50 bin yeni konut demek. Yönetmeliğimiz yayımlandı. Hayırlı olsun.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.