Bakan Kurum detayları açıkladı! Yüzyılın dev sosyal konut projesinde tarih belli oldu

Bakan Kurum detayları açıkladı! Yüzyılın dev sosyal konut projesinde tarih belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yüzyılın projesinde tarih 13 Eylül" diyerek duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 13 Eylül'de açıklayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak" açıklamasında bulundu.

KONU: ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM’UN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘’Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın projesinde tarih 13 EYLÜL! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylülde cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini açıklayacak’’ dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili tarih verdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın projesinde tarih 13 EYLÜL! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylülde cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini açıklayacak.“

Paylaşımında projeye ilişkin detaylar da veren Bakan Kurum, kampanyada ‘Konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin’ olacağını söyledi ve 'gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları- gaziler' için özel kontenjan olacağını belirtti.

81 ilde olacak sosyal konutlar; yatay mimari, sıfır atık uyumlu, iklim dostu malzemeler, yenilenebilir enerji sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

PROJEDE NELER OLACAK?
-Konut
-Konut Arsası
-Sanayi Siteleri

KİMLERE KONTENJAN AYRILACAK?
-Gençler
-Emekliler
-Şehit Yakınları-Gaziler
-Engelliler

EVLER NASIL OLACAK?
-Yerel ve Yatay Mimari
-Sıfır Atık Uyumlu
-Enerji Verimli
-İklim Dostu Malzemeler
-Yenilebilir Enerji Sistemi

Bakan Kurum detayları açıkladı! Yüzyılın dev sosyal konut projesinde tarih belli oldu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.