Bakan Koca'dan iddialara sert yanıt! Hakkınız yok

Bakan Koca'dan iddialara sert yanıt! Hakkınız yok

Kovid-19 süreciyle ilgili iddiaları yalanlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgının ilk gününden beri vatandaşlarımızın mücadelemize gösterdiği teveccüh ve sağlık ordumuza duyulan güven basit iddialarla yıpratılmamalı" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devam eden Kovid-19 sürecine ilişkin, "Salgının ilk gününden beri vatandaşlarımızın mücadelemize gösterdiği teveccüh ve sağlık ordumuza duyulan güven basit iddialarla yıpratılmamalı" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Koca, "Biz hasta sayısını vaka sayısından bağımsız olarak açıklıyoruz. Oysaki birçok ülke açıklamıyor. Dolayısıyla hangi ülkenin hastası daha çok bilmiyoruz" dedi.

Bakan Koca, isim vermeden söz konusu iddialara da cevap verdi: "Araştırmacı bir gazeteciye yakışan kendi belgesini kendisi temin ederek arkasında durmasıdır. Vatandaştan mektup geldi, ben söylemiyorum bir arkadaşım söyledi ama kim olduğunu söyleyemem yaklaşımı gazetecilik değildir."

Bakan Koca, "Kimsenin toplumun umutlarını tüketecek ve karamsarlığa itecek yorumlar yapmaya hakkı yoktur." diye konuştu.

Koca, "Sistemimizde bir kişinin testi bir kere pozitif çıkmış ve tedavi sırasında vefat etmişse, bu kişi testi daha sonra negatif çıksa da Kovid-19'dan ölmüş kabul edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Sağlık alt yapımızın birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğu ortadadır." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, "Hastanın ölüm belgesinden hareketle ithamda bulunmak haksızlıktır. Bu milletin zihnini bulandırmaya kimsenin hakkı yoktur." değerlendirmesini paylaştı.

"Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir"

Koca, "Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir. Hastasını ailesinin bir ferdi bilen, can kurtarmak için canını ortaya koyan Türk hekimlerinden, hemşirelerinden, hasta bakıcılarından başkaları değildir" dedi.

(Devam edecek)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.