Bakan Koca uyarmıştı! O kentte yoğun bakımlar gençlerle dolu

Bakan Koca uyarmıştı! O kentte yoğun bakımlar gençlerle dolu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı yüz binde vaka oranı verilerine göre Şubat ayında Edirne’de vaka oranı yüzde 65,66 iken bu oran bu hafta yüz binde 590,05’e ulaştı. Kentte yoğun bakımda tedavi görenlerin çoğunun 50 yaş altı olduğu öğrenildi

Vaka haritasında hızla yüksek riskli iller kategorisine yükselen Edirne’de Covid-19 testi yaptırmak için başvuran kişilerin çoğunun gençlerden oluştuğu kameralara yansıdı. Bakan Koca’nın yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olduğunu açıkladığı iller arasında yer alan Edirne’de, yoğun bakımda tedavi görenlerin çoğunun 50 yaş altı olduğu öğrenildi. Edirne Valiliği tarafından Edirnelilere gönderilen kısa mesajda, ev ziyaretlerinden kaynaklanan vakalardaki yüksek oranın devam ettiği belirtildi. 

e.jpg


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her hafta açıkladığı yüz binde vaka oranı verilerine göre Şubat ayında Edirne’de vaka oranı yüzde 65,66 iken bu oran bu hafta yüz binde 590,05’e ulaştı. Edirne’de vaka oranı 3 ayda 9 kat arttı. Kent merkezi Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında üç ay sonra yeniden yüksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplandı.  

Hastaların çoğu 30'lu, 40'lı, 50'li yaşlarda 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olduğunu açıkladığı iller arasında Edirne’de yer aldı. Edirne’de yoğun bakımda tedavi gören hastaların çoğunun 30'lu, 40'lı, 50'li yaşlarda olduğu, 60 yaş üstü vatandaşların çoğunun korona virüs aşısı yaptırdığı ve bu yüzden hastalığı hafif olarak geçirdikleri öğrenildi. Edirne’nin nüfusunun yüzde 25’inin korona virüs aşısının birinci dozunu yaptırdığını ifade eden yetkililer, gece 24.00’e kadar aşı yapıldığını belirterek, vatandaşlara aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. 
 eeee.jpg
 

Bakan Koca açıklamıştı, görüntülere yansıdı 
  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, 65 yaş üstü vatandaşların vaka oranının düştüğünü ancak gençlerin vaka oranının arttığını belirterek, "65 yaş üstü büyüklerimizin son bir ayda toplam vakalar içindeki oranı yüzde 14,39'dan 11,3'e düştü. Gençlerin aktif vakalar içindeki oranı ise artıyor. Gençlerimizi de koruyacağız" demişti. Bakan Koca’nın bu paylaşımı Edirne’de görüntülere yansıdı. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine Covid-19 testi yaptırmak için başvuran kişilerin çoğunun gençlerden oluştuğu görüldü. 20’li yaşlardaki gençlerin test yaptırmak için sırada beklediği de kameralara yansıdı.  
 ee.jpg
Valilik ev kadınlarına seslendi 
Öte yandan, Edirne’de korona virüs vakalarının yüzde 60’ının ev kadınlarından oluştuğu öğrenildi. Edirne Valiliği tarafından Edirnelilere gönderilen kısa mesajda, ev ziyaretlerinden kaynaklanan vakalardaki yüksek oranın devam ettiği belirtildi. Korona virüsle mücadelede ev hanımlarının desteğine en fazla ihtiyaç duyulduğu belirtilen mesajda, ev ziyaretlerinden ve iftar programlarından uzak durulması çağrısında bulunuldu. 

eeeeeee.jpg
 
Ev dışı ortamlarda kurallara uyuluyor 
  Korona virüs tedbirlerinin üst seviyede tutulduğu Edirne’de, vatandaşların ev dışı ortamlarda kurallara uyduğu görüldü. Halkın yoğun olarak kullandığı Saraçlar Caddesi’nde de kalabalık görüntülerin sona erdiği görüldü. 
                                         

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.