Bakan Koca Konya'da gençlerle buluştu: Türkiye artık günübirlik hedeflere mahkum değildir

Bakan Koca, Konya'da "Türkiye artık günübirlik hedeflere mahkum değildir. Türkiye Yüzyılı, başka ülkelerin çıkarlarını, Türkiye ile iş ve güç birliğinde arayacağı, enerji alanından sağlığa, vazgeçilmez ortağa dönüşeceğimiz çağın adıdır" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin artık günübirlik hedeflere mahkum bir ülke olmadığını vurgulayarak, "Türkiye, 20 yıldır devam eden istikrarlı yönetimin ardından, 2. yüzyılına, Türkiye Yüzyılı iddiasıyla giren ve bunu süratle başaracak bir ülkedir. Türkiye Yüzyılı, başka ülkelerin çıkarlarını, Türkiye ile iş ve güç birliğinde arayacağı, enerji alanından sağlığa, vazgeçilmez ortağa dönüşeceğimiz çağın adıdır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da gençlik buluşmasına katıldı. Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen buluşmada gençlere seslenen Bakan Koca, doğduğu şehir Konya'da gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Bakan Koca: “Bu ülke artık günübirlik hedeflere mahkum değildir”

"TÜRKİYE YÜZYILI'NDA, BU ÜLKE ARTIK GÜNÜBİRLİK HEDEFLERE MAHKUM BİR ÜLKE DEĞİLDİR"

Türkiye'nin, gençlerin yaşlanmamasını, gençliğin fetih ruhuyla ülkeye yepyeni şeyler vermesini beklediğini ifade eden Bakan Koca, "Sizleri önceki kuşaklardan, babalarınızdan, annelerinizden ve hocalarınızdan ayıran bir özelliğiniz var. Bu özellik, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kuşağı olmanızdır. Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Cumhuriyetin kuruluş yıllarını, o ilk kuşakların adanmışlığını hatırlamalıyız ve bayrağımızı şimdi tüm dünyanın göreceği şekilde yükseltmeliyiz. Cumhurbaşkanımız, Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile bayrağımızın tüm dünyanın göreceği şekilde nasıl yükseltebileceğimizi ifade etti. İlk nesli olduğunuz Türkiye Yüzyılı'nda, bu ülke artık günübirlik hedeflere mahkum bir ülke değildir. 20 yıldır devam eden istikrarlı yönetimin ardından, 2. yüzyılına, Türkiye Yüzyılı iddiasıyla giren ve bunu süratle başaracak bir ülkedir. Türkiye Yüzyılı, başka ülkelerin çıkarlarını, Türkiye ile iş ve güç birliğinde arayacağı, enerji alanından sağlığa, vazgeçilmez ortağa dönüşeceğimiz çağın adıdır. Türkiye Yüzyılı, ruhunu ilk neslinden, sizlerden alan yüzyıldır" şeklinde konuştu.

Resim

Bakan Koca, bir gencin, "Cumhurbaşkanımızı seçmek için gerekçemizi üç kelimeyle özetler misiniz?" sorusuna, "Her şeyden önce vefa, merhamet ve irade" cevabını verdi.

"GENÇLİK İNSAN RUHUNUN DÜNYAYA KARŞI ASALETLİ BİR DURUŞUDUR"

Gençliğin ateşleyici enerjisini yaştan aldığını, özünün ise hayata meydan okuma olduğunu ifade eden Fahrettin Koca, şunları söyledi:

Gençlik dünyanın rahatını bozmaktır. Her kuşakta gençler büyükleri tarafından, 'Biz de o yollardan geçtik' diye uyarılır. Bence bu özünde doğru değildir. Çünkü her kuşakla birlikte dünya eski dünya olmaktan çıkar, gençlik kendi yolunu açarak gelir. Çünkü gençlik bir fetih hareketidir. Sizler için mesuliyetle harekete geçme zamanıdır. Gençlik insan ruhunun dünyaya karşı asaletli bir duruşudur. Bir arayışın, itirazın, yeniyi inşa etme çabasının ruh halidir. Bu ruh hali bir kimliktir, gayesi daha insanca bir gelecek olan çıkarsız, tertemiz bir ideolojidir. Kendini insanlığın, ülkesinin hizmetine samimiyetle adayan kim varsa bunu gençliğine sadık kalmakla başarmıştır.

Bakan Koca: “Bu ülke artık günübirlik hedeflere mahkum değildir”

Konuşmanın ardından Fahrettin Koca gençlerin sorularını cevapladı. Gençlik Buluşması'na Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı katıldı.

Bakan Koca: “Bu ülke artık günübirlik hedeflere mahkum değildir”

Bakan Koca: “Bu ülke artık günübirlik hedeflere mahkum değildir”

Bakan Koca: “Bu ülke artık günübirlik hedeflere mahkum değildir”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.