Bakan Kasapoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu (3)

Bakan Kasapoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu (3)

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:- "Organizasyonlar noktasında dünyaca bilinen bir ülkeyiz"- "Sporu bay-bayan, genç-yaşlı, engelli-engelsiz diye ayırmıyoruz. Temel felsefemiz herkesin spor yapması"- "Cumhurbaşkanımız, spor dostu, spor aş


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin organizasyonlar noktasında dünyaca bilinen bir ülke olduğunu belirtti.

Bakan Kasapoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kasapoğlu, Türkiye'nin her bölgesindeki spor tesisini çok daha verimli kullanacaklarını dile getirdi.

Tesislerin kullanımı konusunda federasyonlarla iş birliği noktasında yoğun bir şekilde çalıştıklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Organizasyonlar noktasında dünyaca bilinen bir ülkeyiz. Elbette bizim de talip olduğumuz organizasyonlar var. İslam Oyunları'nı inşallah en güzel şekilde İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Çok güzel bir çalışma olacak. Bu bağlamda uluslararası çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." diye konuştu.

Kasapoğlu, amatör sporlar noktasında bir kültür oluşması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Spor bay-bayan, genç-yaşlı, engelli-engelsiz diye ayırmıyoruz. Temel felsefemiz herkesin spor yapması. Bu konuda tüm gayretimizi seferber etme noktasında çalışacağız. Kadınlarla ilgili olarak pozitif ayrımcılık gerektiren bazı yaklaşımlarımız var. Spor herkesi ilgilendiren bir konu. Devletimizin tüm kurumlarını spor noktasında teşvik ediyoruz. Onların katkılarını sinerjiye dönüştürüyoruz. Bu anlamda da geldiğimiz nokta çok güzel."

Gelinen bu noktanın dahi yeterli olmadığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız, spor dostu, spor aşığı bir insan. Sporu çok iyi bilen, spor noktasında bizi her açıdan destekleyen ve motive eden bir insan. Bu konuda böyle bir lidere sahip olduğumuz için gerçekten çok şanslıyız. O yüzden bizim spor kültürünü yaymamamız ve sportif başarıya ulaşmamamız için hiçbir neden yok. Bu anlamda da hakikaten sporun yaşı, cinsiyeti olmaz yaklaşımıyla herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Eksik olan imkanlar vardır, onları hızla tamamlayacağız."

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :