Bakan Işıkhan'dan çalışma saatleri ile ilgili uyarı

Bakan Işıkhan'dan çalışma saatleri ile ilgili uyarı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamuoyunda çıkan haberler hakkında uyarılarda bulundu ve iş hayatındaki gelişmelerin doğrudan bakanlık açıklamasına dayanması gerektiğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamuoyunda yer alan haberlerin doğruluğuna dair önemli bir uyarıda bulundu. Işıkhan, "Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın" dedi.

Çalışma hayatının sürekli olarak dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve bu nedenle çeşitli yorumların yapıldığını belirten Işıkhan, işçi ve işveren haklarının korunmasının bakanlık olarak öncelikleri olduğunu vurguladı.

Ayrıca, kayıt dışı istihdamı azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Işıkhan, önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde iş gücüne katılım oranlarının ve istihdam oranlarının son 22 yılın en yükseği olmasının beklendiğini dile getirdi. İşsizlik oranlarında da önemli bir düşüş beklediklerini belirten Işıkhan, İş Pozitif programı kapsamında yapılan çalışmaların etkili olduğunu ve son 2 hafta içinde 15 bin 262 kadının işe yerleştirildiğini açıkladı.

Bakan Işıkhan'ın bu açıklamalarıyla birlikte, kamuoyunda yer alan haberlerin doğruluğuna ilişkin dikkatli olunması ve resmi açıklamaların takip edilmesi gerektiği bir kez daha hatırlatılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.