Bakan Günay Beyşehir'de

Bakan Günay Beyşehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde dünyanın en iddialı ülkelerinden biri haline geldiğini söyledi

Konya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde hayata geçirilen Sonsuz Şükran Köyü'nde incelemelerde bulundu.
Günay'a projenin mimarı, yönetmen Mehmet Taşdiken ve bazı sanatçılar bir kerpiç evin içerisinde proje ile ilgili bilgiler aktardı.

Günay, daha sonra Çavuş belde merkeziyle Hüyük kent merkezinde bir kahvehanede vatandaşlara hitap etti, referandumda ''evet'' oyu kullanmalarını istedi. Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Bakan Günay'a ilçenin simgesi olan dev bir küp hediye etti.

Ertuğrul Günay, daha sonra Beyşehir'de göl kenarındaki festival meydanında devam eden ramazan etkinliklerine katıldı.

Beraberindekilerle etkinlik alanına yürüyerek gelen Günay'ı Keloğlan, Hacivat ve Karagöz tiplemeleri yapan sanatçılar karşıladılar ve Beyşehir'in turizm kendi olması talebinde bulundular.

Günay, burada yaptığı konuşmada, Beyşehir'in sadece Konya'nın değil, Türkiye'nin müstesna bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Meydana girerken Karagöz, Hacivat ve Keloğlan tiplemeleriyle sanatçıların kendilerini karşıladığını anımsatan Günay, ''(Bakanım şu memlekete bak, gerçekten burası bir turizm şehri olmaz mı) dediler. Bütün kalbimle söylüyorum, gerçekten burası bir turizm şehri olur. Olduğundan daha fazla olsun diye hep beraber uğraşacağız'' dedi.

Konuşmasında, Türk turizminin bulunduğu yerden de söz eden Günay, Türkiye'nin turizmde dünyanın en iddialı ülkelerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Dünyada en fazla turist ağırlayan 7. ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Günay, şunları kaydetti:
''Turizmden en fazla gelir elde eden 8. ülkeyiz. Geçen yıl ülkemize 27 milyon kişi geldi. Allah izin verirse, bu yıl sadece Antalya'ya 10 milyon yabancı turist gelecek. Şimdi istiyoruz ki bu gelenleri Kapadokya'ya giderken, Pamukkale'ye giderken Konya'da Celaleddin-i Rumi'nin dergahına giderken Akşehir'den de Beyşehir'den de geçirelim. Eşrefoğlu Camii'ni görsünler, Kubad Abad'ı görsünler. Karapınar'daki Selimiye'yi görsünler, Ereğli'deki İvriz'i görsünler ve Türkiye'nin turizmden elde ettiği bu geliri Anadolu içlerine yaymaya çalışalım. Çocuklarımız daha fazla iş bulabilsin. Türkiye turizmden daha fazla gelir elde etsin ve bu geliri adaletle bütün Türkiye sathında yaymaya çalışalım'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Bakan Günay'a ahşap bir tablo armağan etti.