Bakan Göktaş'tan 8 Mart Mesajı: Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak

Bakan Göktaş'tan 8 Mart Mesajı: Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'de kadınların elde ettiği hak ve özgürlüklerle siyasi, sosyal ve ekonomik hayata artık daha fazla katıldığını vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yayımladığı video mesajında, Türkiye'de kadınların elde ettiği hak ve özgürlüklerle toplumsal hayata artan katılımına dikkat çekti.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki dönemde kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda daha etkin bir rol oynadığını ifade ederek, Türkiye'nin geleceğinde kadınların rolünün daha da güçleneceğini belirtti.

Göktaş, kadınların toplumun her alanında ön saflarda yer alarak, Türkiye'nin güçlenmesine katkı sağladığını vurgulayarak, kadınların varlığıyla hayata ahenk kattığını ve yeryüzündeki güzellikleri çoğalttığını ifade etti. Türkiye'nin medeniyetini inşa eden kadınların emeği, eserleri ve fikirleriyle toplumu yeniden şekillendirdiğini dile getiren Bakan Göktaş, kadınların Türkiye'nin geleceğinde merkezi bir rol oynayacağına olan inancını vurguladı.

Bakanlık olarak kadınların güçlenmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Göktaş, 2024-2028 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın kadınlara destek olmayı hedeflediğini ifade etti. Beş temel politika ekseni doğrultusunda uygulanacak olan bu planın kadınlara yeni ufuklar kazandıracağına inandıklarını dile getiren Bakan Göktaş, Türkiye'nin geleceğinin kadınların güçlenmesiyle şekilleneceğine olan inancını bir kez daha vurguladı.

Son olarak, Göktaş, Türkiye'nin yüzyılında kadınların rolünün daha da güçleneceğini ve "Türkiye Yüzyılı"nın kadınların yüzyılı olacağını belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın mesajı, Türkiye'nin kadınların hak ve özgürlükleri konusundaki ilerlemesine ve kadınların toplumsal hayata katılımının artmasına vurgu yapmasıyla önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.