Bakan Fakıbaba İzmir'de

Bakan Fakıbaba İzmir'de

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba:-"İdlib gibi Afrin de huzura kavuştuğunda Afrinli kardeşlerimize orayı bırakacak ve Türkiye oradan ayrılacaktır, başka hiçbir niyet yoktur. Bakın bir kez daha tekrar ediyorum, kimsenin bir karış toprağında gözümüz

İZMİR (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında gözü olmadığını belirterek, "İdlib gibi Afrin de huzura kavuştuğunda Afrinli kardeşlerimize orayı bırakacak ve Türkiye oradan ayrılacaktır, başka hiçbir niyet yoktur." dedi.

Fakıbaba, İzmir'deki temasları kapsamında partisinin İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Fakıbaba, AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmaları tüm halkın bildiğini aktararak, partililerden yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için çok çalışmalarını istedi.

"2018 çok çalışıp, 2019 da meyvesini yiyeceğimiz bir yıl olacak" diyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Çok önemli 2 seçim var, bizim için değil Türkiye için çok önemli 2 seçim olacak. Kapı kapı dolaşacağız, bütün insanları kucaklayacağız, hiç fark etmez, kim olursa olsun bizim için insan önemlidir, insana hizmet önemlidir. Biz hiçbir zaman 'bu bize oy verdi, vermedi' hesabında olmadık, parti olarak böyle bir partiyiz. Çok çalışacağız, burada kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve hepimize çok büyük işler düşüyor. Bu arkadaşlarımızın kapı kapı dolaşmaları, çalışmalara şimdiden start vermeleri gerekir diye düşünüyorum."

Konuşmasında TSK'nın "Zeytin Dalı Harekatına" da değinen Fakıbaba, Türkiye'nin kimsenin toprağında gözünün olmadığına dikkati çekti.

Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mehmetçik'imiz şu anda göğüs göğüse Afrin'de savaşıyor. Ne için? Suriyeliler için, o kardeşlerimiz için... Yoksa Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında gözü olmaz ve kimsenin de Türkiye'nin bir karış toprağında gözü olamaz, gözü olanın biz gözünü çıkarırız evelallah. Mehmetçik'imiz bizim için can veriyor, biz de bu ülkemiz için günde en az 18 - 20 saat çalışmak zorundayız.

Ben her zaman şunu söylüyorum, Suriye Suriyelilerindir. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? İdlib gibi Afrin de huzura kavuştuğunda Afrinli kardeşlerimize orayı bırakacak ve Türkiye oradan ayrılacaktır, başka hiçbir niyet yoktur. Bakın bir kez daha tekrar ediyorum, kimsenin bir karış toprağında gözümüz yoktur, biz barış için her türlü girişimleri yaparız ama bizim bir karış toprağımızda, bir çakıl taşımızda gözü olanın gözünü patlatırız."

- "Satın alınmış ajanlar"

Fakıbaba, insanların özel hayatlarıyla ilgilenmediklerini, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ile herkesin kardeş olduğunu, bu zenginliği kavgaya dönüştürmek isteyenlerin amacına ulaşamayacağını ifade etti. Bu kişilerin foyasının ortaya çıktığını vurgulayan Fakıbaba, "Hiçbir zaman terörün kalkıp da bir halkı desteklemediği bellidir. Onlar ajandır, birileri onları satın alır, bugün benim yanımda olur, yarın başkasının yanında. Onun için terörist örgütler, PKK/PYD, DEAŞ, DHKP-C... Bunlar başka ülkeler tarafından satın alınmış ajanlardır. Bugün A ülkesi için çalışırlar yarın B ülkesi için. Hiçbir zaman herhangi bir halkı korumak diye bir niyetleri olmamıştır, olamaz da." dedi.

- Delican'ın konuşması

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da tarım kenti İzmir için Fakıbaba'nın ziyaretinin çok önemli olduğunu belirtti.

Konuşmasında Otogar-Halkapınar metro projesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "2008 yılında devirleri verirken ellerim kırılsaydı da Halkapınar istasyonunu teslim etmeseydim" sözlerini eleştiren Delican, bir hizmet makamını temsil eden belediye başkanlarının sözlerine dikkat etmesi, hükümetle yerel yönetimler arasına ayrımcılık koymaması gerektiğini söyledi.

Delican, "Amaç vatandaşa hizmetse hepimiz bu yolda vatandaşın hizmetkarıyız. 'Ellerim kırılsaydı da teslim etmeseydim' sözü var ya, yarın bu proje başladığında nasıl altında kalacağını hep beraber göreceğiz." diye konuştu.

Toplantı sonunda Ege Bölgesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına söz alan Muzaffer Okumuş, "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdiklerini belirterek, Bakan Fakıbaba'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmesi için Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :