Bakan Fahrettin Koca ilan etti: Konya'da vaka sayısı tekrar uçuşa geçti

Bakan Fahrettin Koca ilan etti: Konya'da vaka sayısı tekrar uçuşa geçti

Kış mevsiminin hemen öncesinde vaka sayıları dibi gören Konya'da artış ürküten seviyeye geldi. Şehirde vaka sayısı adeta patladı. Son durumu Bakan Fahrettin Koca bildirdi.

Salgından en çok etkilenen şehirlerin başında gelen Konya'da sonbaharda vaka sayılarında büyük düşüşler yaşanmıştı. Kısıtlamaların tamamen kaldırılması ve kişisel tedbir dönemine geçilmesiyle birlikte şehir insanı kendini rahat hissedince olanlar oldu.

VAKA SAYISI KATLANDI

Konya'da vaka sayısı 1-7 Ocak 2022 tarihli haritada her 100 bin kişide 83,11 seviyesindeydi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıkladığı verilere göre bu oran Konya'da 153,95 seviyesine ulaştı.

Bakan Fahrettin Koca son durumu şu cümlelerle anlattı: "8-14 Ocak arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında."

konya-vaka-sayisi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.