Bakan Çavuşoğlu İspanyol Bakanın yüzüne baka baka söyledi! 'Yunan'ı denize döktükten sonra...'

Bakan Çavuşoğlu İspanyol Bakanın yüzüne baka baka söyledi! 'Yunan'ı denize döktükten sonra...'

Bakan Çavuşoğlu, Laya'nın Ayasofya'nın 'Orak ev' vurgusundan sonra "Ziyaret etmek anlamında söylüyorsa katılırım. Ama müze kalmasından bahsediyorsa orası 1453'ten beri camiydi. " dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanyol mevkidaşı Arancha Gonzalez Laya ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da Türk Bayrağı'nın yakılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Onlar kendine yakışanı yapar. Savunma Bakanlığımız gereken açıklamayı yaptı." dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

TÜRK BAYRAĞININ YAKILMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'da Türk Bayrağı'nın yakılmasına ilişkin sorulan soruya, "Onlar kendine yakışanı yapar. Savunma Bakanlığımız gereken açıklamayı yaptı. Bayrak yakmak onlara yakışırdı. Biz Yunanları denize döktükten sonra bile bayraklarına karşı saygılı olduk" dedi.

LAYA'NIN AYASOFYA SÖZLERİNE KARŞILIK

Çavuşoğlu, Laya'nın 'Ayasofya'nın ortak ev kalması tercihimizdir' sözlerine, "Ziyaret etmek anlamında söylüyorsa katılırım. Ama müze kalmasından bahsediyorsa orası 1453'ten beri camiydi. 86 yıllık bir müze süresi oldu. Bununla ilgili bir söz ise katılmıyorum." diye konuştu.

Etiketler :