Bakan Bolat'tan Konya'da önemli açıklamalar: Kalıcı barış sağlanmalı

Bakan Bolat'tan Konya'da önemli açıklamalar: Kalıcı barış sağlanmalı

Konya'da konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin artık oyun kurucu bir ülke olduğunu ve son 20 yılda ihracatlarını 7 kat artırdıklarını açıkladı. Ayrıca, Gazze'ye yönelik saldırıları kınadı ve Türkiye'nin Gazzelilerin yanında olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Akademik Yıl Açılışı ve Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Gazze Saldırılarına Karşı Halkın Yanında Duruş

Bolat, konuşmasına Gazze'deki saldırıları kınayarak başladı. Sivil yerleşim yerleri ve sivil insanların hedef alındığı saldırıları eleştiren Bakan Bolat, dünyanın bu olaylara seyirci kaldığını ve çifte standartlı bir politikanın izlendiğini vurguladı. Türkiye'nin Gazze ve Gazzelilerin yanında olduğunu belirten Bolat, ateşkesin ardından kalıcı barışın sağlanması gerektiğini ifade etti.

İhracat Rakamları ve Türkiye'nin Rolü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin artık oyun kurucu bir ülke olduğunu söyledi. Birlik, disiplin, çalışma azmi, yeniliklere açıklık ve ekip çalışmasının Türkiye'nin başarısının temel taşları olduğunu vurgulayan Bakan Bolat, son 20 yılda Türkiye'nin ihracatını 7 kat artırdığını açıkladı. Ülkenin 200'den fazla ülkeye 11 bin 500 çeşit ürün sattığını belirten Bolat, ihracatın yüzde 45'inin gelişmiş zengin ülkelere yapıldığını ekledi. Amerika, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerin Türkiye'den ihracat yaptığını ve bu başarıya özgüvenin temel olduğunu ifade etti.

NEÜ Rektörü Cem Zorlu ise üniversitenin, Türkiye'nin gelişim dinamiğiyle paralel olarak, kendine özgü bir model geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. Rektör Zorlu, üniversitenin başarı kültürünü benimseyerek öğrencilere ve akademik personeline kapılarını açtığını ve son 5 yılda bu politikanın somut sonuçlarını elde ettiklerini ifade etti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, üniversite akademik personeli ve öğrencilerin de katıldığı program, Türkiye'nin dış ticaret ve üniversite eğitimi alanındaki başarılarına odaklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.