Bakan Bak'tan Murat Sökük'e anlamlı hediye

Bakan Bak'tan Murat Sökük'e anlamlı hediye

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kastamonu'da kaldırımda hikaye kitabı satan Murat Sökük'e Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce yayımlanan eserlerden oluşan bir kitap seti hediye etti


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kaldırımda hikaye kitabı satarak okul ihtiyaçlarını karşılayan Murat Sökük'e anlamlı bir hediye gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre babasına yakılması için verilen kitapları 'Kitaplar okunmak içindir, yakmak için değil.' diyerek yakmayan ve onları satmaya karar veren Murat Sökük, bu şekilde hem okul ihtiyaçlarını gideriyor hem de ailesine destek oluyor.

Durumu medyaya yansıyan Murat Sökük'ün davranışından etkilenen Bakan Osman Aşkın Bak, ona iletilmek üzere Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce yayımlanan eserlerden oluşan bir kitap seti hazırlanması talimatı verdi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, 33 kitaptan oluşan seti Murat Sökük'e teslim etti.

Bakan Bak, Murak Sökük'e hitaben kaleme aldığı mektubunda ise şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili kardeşim Murat! Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve tüm Türkiye'yi etkileyen görüntülerini ben de seyrettim. Kitaplara dair kurduğun güzel cümlelere ve gayretine hayran kaldım. Geleceğe giden yolları aydınlatacak yegane meşale kitaplardır. Senin sobalarda kül olmasına engel olduğun kitaplar, şimdi sayende yeni ellerle buluşacak. Seni seyreden herkese unutulmaması gereken çok kıymetli değerleri hatırlattın. Biz de böyle güzelliklere vesile olduğun ve kitapları çok sevdiğini bildiğimiz için sana küçük bir armağan gönderiyoruz. O kutuda, sayelerinde bambaşka dünyaların kapılarını aralayacağın pek çok dost bulacaksın. Hayatın boyunca bu sadık dostlardan uzaklaşmamanı diler, gözlerinden öperim."

Öte yandan, Tosya Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Okuyan Bir Tosya Hayalim Var" kampanyasına Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından her biri 33 kitaptan oluşan 9 set gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :