Bakan Avcı'nın kabulü

Bakan Avcı'nın kabulü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Brandt ile UNICEF Türkiye temsilcisi Duamelle'yi kabul etti

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt ile UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle'yi kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabul Suriyeli çocukların eğitimi konusunda iş birliği kapsamında gerçekleşti.

Bakan Avcı, kabulde Türkiye'de 5 ile 17 yaş arasında okul çağındaki 830 bin Suriyeli çocuğun bulunduğunu belirterek, bugüne kadar yürütülen çalışmaların sonucunda bunlardan yaklaşık 330 bin öğrencinin eğitime dahil edildiğini belirtti.

Avcı ayrıca, 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonuna kadar en az 450 bin Suriyeli çocuğun okula erişimini sağlanmayı hedeflediklerini bildirdi.

UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt ise Suriyeli çocukların eğitimi konusunda, Türkiye ile iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Brandt, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yaptığı ev sahipliğinden ve gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür ederek, "Bizim için eğitim birincil derecede bir konu, öğrenciler okula ne kadar dahil olursa bizim de hedeflerimiz o kadar yerine gelmiş olacak. Türkiye'nin Suriyeli çocukları eğitime dahil etmek amacıyla koymuş olduğu hedefleri taktirle destekliyoruz." diye konuştu.

Görüşme sonrasında Bakan Avcı, Brandt'a ebru sanatından oluşan bir tablo hediye takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :