Bakan Arslan Kilis'te

Bakan Arslan Kilis'te

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "Ülke olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ama dünyada da kamuoyunu bu konuda bilgilendirip BM dahil her kesimin bu konuda devreye girmesini istiyoruz ki güneyimize huzur, birlik ve beraberlik gelsin"

KİLİS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Suriye'deki yaşanan gelişmelerle ilgili, "Ülke olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ama dünyada da kamuoyunu bu konuda bilgilendirip Birleşmiş Milletler (BM) dahil her kesimin bu konuda devreye girmesini istiyoruz ki güneyimize huzur, birlik ve beraberlik gelsin." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kilis'e gelen Arslan, esnaf ziyareti sonrası Kilis Belediyesi Konukevi'nde gazetecilere, son 15 yıldır kente yapılan yatırımlar ve geleceğe dönük planlanan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye'de patlak veren olaylardan en fazla etkilenen illerden Kilis'te halkın, ecdadına ve ülkesinin geleneklerine yakışır şekilde misafirlerine sahip çıktığını ifade eden Arslan, bu durumun tüm Türkiye'yi olduğu gibi kendilerini de ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.

Türkiye'nin son 15-16 yılda birçok alanda kalkınma hamlesi yaşadığını ve ülkenin üç katı büyüdüğünü anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Bugün ülkemiz üç katı büyümüşse elbette ki bunun birçok alanda yansımaları var. Bakanlık olarak bunun yansımasını 81 ilde görüyoruz ki bölünmüş yollarda 6 bin 100 kilometrelerden bugün 25 bin 408 kilometreye erişmiş durumdayız. Sıcak asfaltta hakeza üç katına çıkmış durumdayız. Tünellerde ve köprülerde ciddi mesafeler almış durumdayız. Kilis'te sadece şehir içinde 2 kilometre bölünmüş yol varken bugün üzerine 28 kilometre daha eklendi. Sıcak asfalt hiç yokken 30 kilometre bütümlü sıcak karışım yollarımız var. Yine Kilis'te birçok köprü yaptık bu da insanımızın kullanımıyla hakkı teslim ettiği bir çalışma."

Gaziantep-Kilis, Musabeyli-Nurdağı karayollarıyla ilgili detaylı bilgiler veren Arslan, bu çalışmaların birçoğunun tamamlandığını, bir kısmının ise bitme aşamasında olduğunu aktardı.

Suriye sınırındaki Öncüpınar Gümrük Kapısı yolunda 6 kilometrelik bölünmüş yolun da tamamlanarak hizmete sunulduğunu anımsatan Arslan, Kilis'in geliştiğini ifade ederek, şehrin güneyindeki tarım arazilerinin çok daha verimli kullanılabilmesi ve kentin güney yerine kuzeye doğru büyümesi gerektiğine dikkati çekti.

Kuzeyde bir çevre yolu için de gerekli proje çalışmalarının sürdüğünü anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Ülke olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ama dünyada da kamuoyunu bu konuda bilgilendirip BM dahil her kesimin bu konuda devreye girmesini istiyoruz ki güneyimize huzur, birlik ve beraberlik gelsin. Biz de sınırdaki serhat il olarak bu konumumuzdan daha fazla yararlanabilelim ve özellikle taşıma koridorları ki demiryolu da buna dahil. Demiryolları konusunda da Suriye ile daha büyük uluslararası çalışan koridorlar, projeler yapalım. Bundan da hem ülkemiz yaralansın hem sınır ilçesi Çobanbey ve Kilis ilimiz. Demiryolları konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Yine amacımız Gaziantep-Çobanbey hatta Halep'e kadar uzanacak hızlı tren. Huzur geldikten sonra da birlikte hayata geçirmek."

Konuşmaların ardından Bakan Arslan'a belediye konukevlerinde üretilen çeyiz sandığı hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :