Bakan Akar: TSK’nin kimyasal silah kullandığı ve benzeri düşmanca iftiralar tamamen gerçek dışı! Rapor elimizde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın teröristlere kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların terör örgütüne nefes aldırmak amacıyla ortaya atılan düşmanca iftiralar olduğunu belirterek, "Bunların hiçbirinde kimyasal olmadığı raporu elimizde" dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristlere kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialara sert tepki göstererek, "Kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmek, terör örgütüne nefes aldırmak, adeta solunum cihazı bağlamak isteyenlerin TSK’nin kimyasal silah kullandığı ve benzeri düşmanca iftiralar; tamamen gerçek dışıdır, bir hezeyandır. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik “çamur at izi kalsın” çabasıdır" dedi. Akar, "24 Kasım'da bir heyet teşkil ettik. Gitti incelemeleri ölçümlerini yaptı. Verileri Sağlık Bakanlığı laboratuvarına verdiler. Bunların hiçbirinde kimyasal olmadığı raporu elimizde" açıklamasında bulundu.

"KİMYASAL OLMADIĞI RAPORU ELİMİZDE"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmelerinde kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin, "Önyargılı ve kara yapıcı söylemler var. Hüküm veriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor deniliyor. 24 Kasım'da bir heyet teşkil ettik. Gitti incelemeleri ölçümlerini yaptı. Verileri Sağlık Bakanlığı laboratuvarına verdiler. Bunların hiçbirinde kimyasal olmadığı raporu elimizde" diye konuştu.

Bakan Akar konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmek, terör örgütüne nefes aldırmak, adeta solunum cihazı bağlamak isteyenlerin TSK’nin kimyasal silah kullandığı ve benzeri düşmanca iftiralar; tamamen gerçek dışıdır, bir hezeyandır. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik “çamur at izi kalsın” çabasıdır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde kimyasal silah ve mühimmat geliştirilmemekte, üretilmemekte, stoklanmamakta, kullanılmamakta; envanterde uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış hiçbir silah ve mühimmat asla bulundurulmamaktadır.

Bu konuda dikkat ve hassasiyet gösteren, yerli ve milli bir duruş sergileyen siyasi partilerimize, tüm kurum ve kuruluşlarımıza, basın mensuplarına ve bizleri her zaman destekleyen değerli vatandaşlarımıza bir kez daha Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.

İçeride ve dışarıda yapılan diğer bir kara propaganda da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize karşı olduğu iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır. Bir kez daha vurgulamak isterim ki; bin yıldır bu coğrafyayı, ekmeği, suyu birlikte paylaşan Türkler ve Kürtler kardeştir.

Bunun en açık göstergesi de; vatan için, bayrak için, Cumhuriyet için omuz omuza mücadele verirken canlarını feda eden ve şehitliklerimizde yan yana yatan kahramanlarımızdır, şehitlerimizdir. Tek hedefimiz teröristlerdir. Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır.

PKK=YPG/PYD, hepsi aynı. Bizim için adları ne olursa olsun, kim destek verirse versin, ülkemizi ve asil milletimizi terör belasından kurtarmakta kararlıyız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.