Bahreyn'den Katar'a vize uygulaması

Bahreyn'den Katar'a vize uygulaması

MANAMA (AA) - Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin Katar vatandaşlarına vize uygulanması yönünde talimat verdiği bildirildi. Bahreyn resmi ajansı BNA'nın...

MANAMA (AA) - Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin Katar vatandaşlarına vize uygulanması yönünde talimat verdiği bildirildi.

Bahreyn resmi ajansı BNA'nın haberine göre, Al Halife, Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkeye giriş ve ikamet prosedürlerinin sıkılaştırılması için ilgili kurumlara bazı direktifler verdi.

Bu kapsamda, ülkenin güvenliğinin korunması için Katar vatandaşlarına vize uygulaması başlatılması talimatı veren Al Halife, uygulamanın Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerini etkilemeyeceğini ifade etti.

KİK bünyesinde, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Bahreyn ve Umman yer alıyor.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı. Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :