Bahçeli'den İzlanda'daya sert tepki: Not edildi

Bahçeli'den İzlanda'daya sert tepki: Not edildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: İzlanda'da yaşanan rezaletler, sporun centilmenliğine, hoşgörü ruhuna aykırı kötü muameleler tek kelimeyle skandal ötesidir. İzlanda'nın tahammülsüzlüğü ve saygısızlığı elbette not edilmiştir

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İzlanda'da yaşanan rezaletler, sporun centilmenliğine, hoşgörü ruhuna aykırı kötü muameleler tek kelimeyle skandal ötesidir. İzlanda'nın tahammülsüzlüğü ve saygısızlığı elbette not edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, başarının limitlerinin inanca bağlı olduğunu belirtti.

Hedefi olan, bu hedeflere uygun stratejiler geliştiren, hepsinden de mühimi inanan ve inandığı gibi mücadele eden insanların, takımların, hatta toplumun ve milletlerin, başarıyı her zaman hak ettiğini ifade eden Bahçeli, başarının bir son değil, bir süreç olduğunu vurguladı.

A Milli Futbol Takımı'nın Konya'da muazzam bir başarı elde ettiğini ve Türk milletini sevince boğduğunu anımsatan Devlet Bahçeli, "2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3. maçında Dünya Şampiyonu Fransa'yı 2-0 gibi çok net bir skorla yenmeyi başarmış, övünç madalyamız olmuştur." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş başta olmak üzere, teknik kadroyu, federasyon yönetimini, Fransa'ya sahayı dar eden fazilet sahibi fedakar futbolcuları yürekten tebrik ettiğini, futbolcuların hepsiyle gurur duyduğunu ifade etti.

A Milli Futbol Takımı'nın alın teriyle, emeğiyle, mücadelesiyle tarih yazdığının altını çizen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ancak bunu hazmedemeyen, bundan rahatsız olanlar da ortaya çıkmaya başlamışlardır. İzlanda'da yaşanan rezaletler, sporun centilmenliğine, hoşgörü ruhuna aykırı kötü muameleler tek kelimeyle skandal ötesidir. İzlanda'nın tahammülsüzlüğü ve saygısızlığı elbette not edilmiştir. A Milli Futbol Takımı'mızın bu ülkeye girişi esnasında uzun süre pasaport kontrol kuyruğunda bekletilmesi, eşyalarının teferruatlı aranması, futbolcularımıza yönelik saldırgan tavırlar tam bir kabalık ve komplodur. Hele hele mikrofon yerine fırça uzatan ahlaksızların futbolcularımızı taciz ve tahrik etmesi, sabırları zorlaması, iyi niyet kurallarını ihlal etmesi ayıptır, provokatörlüktür. İzlanda'yı kınıyorum, bu ülkeye verilen notayı da çok yerinde ve isabetli değerlendiriyorum."

Devlet Bahçeli, İzlanda'nın yenilmekten, başını öne eğmekten, insanlığın ve uluslararası spor camiasının vicdanında mahkum olmaktan kurtulamayacağını vurgulayarak, "Sporu husumete dönüştürenler kaybedecek ve haset içinde kıvranan, haya eksikliği yaşayan kendini bilmezler olarak anılacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

 

Etiketler :