Bahçeli: Terörsüz Türkiye tavizsiz karardır

Bahçeli: Terörsüz Türkiye tavizsiz karardır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada İmralı’ya gerçekleştirilen komisyon ziyaretini “tarihi gelişme” olarak nitelendirerek, terörsüz Türkiye hedefinin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in doğumunun 108. yıl dönümünü anarak başlayan Bahçeli, “Tarih boyunca Türk milletini yaşatmak uğruna hayatlarını feda eden aziz kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Türkiye’nin “tarihi bir eşikte” bulunduğunu belirten Bahçeli, terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek, “Terörsüz Türkiye hedefine cephe açanlar beş para etmez” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler Günü mesajı: “Atanamayan tek bir öğretmen kalmamalı”

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne de değinen Bahçeli, öğretmenlerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

“Her öğretmen muhteremdir” diyen Bahçeli, atanamayan öğretmenlere yönelik çağrısını yineledi:
“Ümidim ve dileğim atanamayan tek bir öğretmenimizin dahi kalmamasıdır.”

Bahçeli, mülakatta elenen 1611 öğretmen adayının haklarının iadesi ve 2024 KPSS’de dereceye girenlere ek kontenjan taleplerini de gündeme getirdi.

“Terörsüz Türkiye tavizsiz karardır”

Konuşmasının önemli bölümünü terörle mücadeleye ayıran MHP lideri, Türkiye’nin içine kapanarak ilerleyemeyeceğini belirtti:
“Terörsüz Türkiye, Türk milletinin ve Türk devletinin tavizsiz kararıdır.”

Türkiye’nin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Kürt ve Türk olarak tek bir ses, tek bir nefes olacağız” dedi.

İmralı’ya komisyon ziyareti: “Tarihi gelişme”

Bahçeli, TBMM’de kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun geçtiğimiz hafta İmralı’ya gitmek üzere aldığı kararı değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti ve DEM Parti’den birer milletvekilinin adaya gitmesini “tarihi gelişme” olarak nitelendiren Bahçeli şöyle konuştu:
“Terörsüz Türkiye’nin en ciddi muhataplarından birisi İmralı’dır. Bu an yeni geleceğe açılan kapıdır.”

CHP ve diğer partilerin ziyarete katılmamasına ilişkin ise, “Varsın etsinler, hiç sorun değil” ifadelerini kullandı.

“Birlik ve dayanışma günüdür”

Küresel gelişmelere dikkat çeken Bahçeli, iç bütünlüğün korunması gerektiğini belirtti:

Bozgunculara, yıkıcılara fırsat vermeyeceğiz. Gün, birleşme ve safları sıklaştırma günüdür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.