Bahçede çöp yaktı, 4 dönümlük alanı küle çevirdi

Bahçede çöp yaktı, 4 dönümlük alanı küle çevirdi

Bursa Mudanya'da bir bağ evinin bahçesinde yakılan çöplerin kontrolden çıkması sonucu yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler 4 dönümlük alanı küle çevirdi.

Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi'nde bugün saat 13.00 sularında büyük bir yangın paniği yaşandı. Bir bağ evinin bahçesinde temizlik amacıyla yakılan çöpler, rüzgarın etkisiyle kontrolsüzce büyüdü. Kuru otların tutuşmasıyla başlayan alevler, kısa sürede hızla yayılarak komşu bahçelere ve evlerin sınırına kadar dayandı.

İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, yerleşim yerlerini tehdit eden alevleri uzun süren uğraşlar sonucunda kontrol altına aldı. Yangın felaketinde yaklaşık 4 dönümlük arazi tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, soğutma çalışmaları başarıyla tamamlandı.

Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor

Yaşanan üzücü olay sonrası bölgede inceleme başlatıldı. Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan orman yangınları ve bahçe temizliği kaynaklı kazalara karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yangının kesin çıkış sebebi ve sorumlularla ilgili detaylı araştırma devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.