Bahar Nihal Candan kardeşler soruşturmasında yeni gelişme

Bahar Nihal Candan kardeşler soruşturmasında yeni gelişme

ürkiye genelinde faaliyet gösteren dolandırıcılık şebekesinin araç sattığı iddiasıyla vatandaşları "sazan sarmalı" yöntemiyle dolandırdığı davada mahkeme kararı açıklandı.

Türkiye'nin farklı illerinde faaliyet gösteren bir dolandırıcılık şebekesi, resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satma vaadiyle onlarca vatandaşı mağdur etmiş ve bu dolandırıcılık olayında örgüt lideri Eren Koç ile birlikte 37 sanık yargılandı.

Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, örgüt lideri Eren Koç'u "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan 479 yıl hapis ve 141 milyon para cezasına çarptırırken, Nihal Candan'ın eski sevgilisi Onur Apaydın'ı aynı suçlardan 459 yıl 7 ay hapis ve 143 milyon 849 bin 200 TL para cezasıyla cezalandırdı.

Duruşmada, örgüt üyelerinin mağdurlarla lüks restoranlarda gerçekleştirdiği görüşmelere, sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan'ın da katıldığı iddiası gündeme geldi. Mahkeme, diğer sanıkların da değişen oranlarda hapis cezalarına hükmetti ve 2 müşteki yönünden beraat kararı verdi.

Mağdurların avukatı Burak Temizer, verilen kararın ardından yaptığı açıklamada, "Gelinen noktada Türkiye'nin farklı illerinden tam 73 mağdurun olduğu, 37 sanığın yargılandığı 17 celse süren dava neticesinde sanıkların yüzyıllarca yılı bulan hapis cezaları ve milyonlarca liralık adli para cezaları ile cezalandırılmalarına karar verildi. Suç gelirlerinin aklanmasına dair de ilerleyen zamanlarda yargılamalar olacak ayrıca hükümler kurulacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.