Bağlantılı aydınlatmayla yüzde 70'e varan tasarruf

Bağlantılı aydınlatmayla yüzde 70'e varan tasarruf

Türkiye'nin ilk uzaktan kontrol edilebilen yol aydınlatma uygulamasını Ankara'da hayata geçiren Philips Aydınlatma, uygulamayı yaygınlaştırarak verimliliği artırmayı hedefliyor- Philips Aydınlatma Şirketi Pazarlama Direktörü Süzen:- "Bağlantılı aydınlatma

ANKARA (AA) - Türkiye'nin ilk bağlantılı yol aydınlatma uygulamasını Ankara İnönü Bulvarı üzerinde hayata geçiren Philips Aydınlatma, uzaktan kontrol yöntemiyle yüzde 70'e varan enerji tasarrufu sağlamayı ve kayıp oranlarını azaltmayı hedefliyor.

Philips Aydınlatma Şirketi Pazarlama Direktörü Özge Süzen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aydınlatmanın hem yaşam kalitesini artırmada hem de şehirlerin markalaşmasında büyük bir rol oynadığını söyledi.

İstanbul, Ankara, Konya, İzmir, Kahramanmaraş, Gaziantep, Bursa, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli gibi şehirlerin çeşitli alanlarında aydınlatma projeleri olduğunu belirten Süzen, bir şehrin elektrik tüketiminin yüzde 50'sini aydınlatmanın oluşturduğunu dile getirdi.

Süzen, araştırmaların dünya nüfusunun 2050'de 9 milyara ulaşacağını ortaya koyduğunu belirterek, "Bu insanların yüzde 80'i şehirlerde yaşayacak. Bu da ileride çok daha farklı aydınlatma uygulamalarına ihtiyaç olacağını gösteriyor. Biz de Philips Aydınlatma olarak 2025'e gelindiğinde 3 milyar insanın hayatına dokunmak istiyoruz. Geçen sene sonunda 2 milyar kişiye ulaştık. Yani, şu anda dünyadaki her dört kişiden birinin hayatını inovasyonlarımızla iyileştirmeye çalışıyoruz. Enerji verimliliği, tasarruf ve güvenlik aydınlatma çözümlerindeki en önemli trendlerden. Biz de inovasyonlarımızı bu çerçevede geliştirmeye çalışıyoruz." dedi.

- Dünyada yol aydınlatmasında LED kullanımı yüzde 12

İnsanların kendilerini güvende hissettikleri şehirlere ekonomik anlamda da katkı sağladığına işaret eden Süzen, aynı şekilde Boğaz Köprüsü veya Galata Kulesi gibi yapılara uygulanan aydınlatma çözümleriyle şehirlerin markalaştırılabildiğinin ve turizme de katkı sağlanabildiğinin altını çizdi.

Süzen, aydınlatmanın önemini anlatmak için birçok etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şu anda tüm dünyada yol aydınlatmalarının yüzde 12'si LED, yüzde 2'si ise bağlantılı led aydınlatmalarından oluşuyor. Burada büyük bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Bu da sektörde gidilecek ne kadar uzun bir yol olduğunu gösteriyor. Bağlantılı aydınlatma pazarının 2025'te 56 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye'de ise ilk bağlantılı yol aydınlatma uygulamasını Ankara İnönü Bulvarı'nda gerçekleştirdik. Bu uygulamayla armatürler uzaktan kontrol edilebiliyor, aydınlatma yoğunluğu trafiğe bağlı olarak değiştirilebiliyor. Bunun yanında İstanbul'da Birlik Organize Sanayi Bölgesi ile Adana'da da bir uygulamamız bulunuyor. Biz bu tür uygulamaları Türkiye'de olabildiğince yaygınlaştırarak hem verimliliği artırmak hem de armatürlerde oluşabilecek bir kaybı önleyebilmeyi hedefliyoruz. Bu uygulamalarda yüzde 70'e varan enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Uygulanan uzaktan veri izleme sistemiyle buralardaki tüketim veya herhangi bir arızayı anlık olarak raporlayıp müdahale edilmesini sağlayabiliyoruz."

- Dünya stadyumlarının yüzde 55'ini Philips aydınlatıyor

Şehirlerdeki ikonik yapılar ve evler için tasarladıkları Hue gibi uygulamaların yanı sıra stadyumları da aydınlattıklarını anlatan Süzen, şu anda dünyadaki stadyumların yüzde 55'inin Philips uygulamarıyla aydınlatıldığını söyledi. Süzen, bu sayede sadece stadyumlarda yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlanabildiğini bildirdi.

Philips Aydınlatma'nın, Ankara'da Gençlik Parkı, Kocatepe Camii, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ikiz kuleleri, Anayasa Mahkemesi ve İnönü Bulvarı ile bazı yol aydınlatma projelerinde imzası bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler