Bağışlanan böbrekleriyle iki hastaya umut oldu

Bağışlanan böbrekleriyle iki hastaya umut oldu

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişinin böbrekleri, Kütahya'da organ bekleyen iki hastaya nakledilecek

UŞAK (AA) - Uşak'ta beyin kanaması geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki Ömer O'nun böbrekleri, Kütahya'da organ bekleyen iki hastaya nakledilmek üzere alındı.

Alınan bilgiye göre, Uşak'taki evinde 4 Kasım'da beyin kanaması geçiren evli ve bir çocuk babası Ömer O, kentteki özel bir hastanede tedavi altına alındı. Doktorların hayata döndürme çabalarına yanıt vermeyen bu kişi, rahatsızlandıktan bir hafta sonra yaşamını yitirdi.

Doktorların görüştüğü Ömer O'nun ailesi, onun organlarını bağışlamaya karar verdi.

Operasyonla alınan böbreklerin, iki hastaya nakledilmek üzere Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüleceği öğrenildi.

Hastanenin Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Murat Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu organ bağışının hayırlara vesile olmasını ve başkalarına örnek teşkil etmesini temenni etti.

Ömer O'nun ailesinin organ bağışına çok olumlu yaklaştığını belirten Turan, şöyle konuştu:

"Biz hasta yakınlarını bilgilendirmeye başladıktan itibaren kesinlikle çok dirayetli ve çok soğukkanlı davrandılar. Bize kararlarını iletirken de hakikatten çok üzüntülü olmalarına rağmen çok saygı duyulacak ve hayırlı bir karar verdiler. Tabii biz bu konuda öncelikle insanlık adına, kendimiz adına da teşekkür ettik. Bu verdikleri karardan dolayı çok olgun ve yüce bir davranışta bulunduklarını ifade ettik. Kendilerine bir kez daha şahsım ve sağlık camiası adına teşekkür ederim."

Beyin ölümü gerçekleşen kişinin diğer organları için uygun alıcı bulunamadığını dile getiren Turan, onun sadece böbreklerini aldıklarını ve Kütahya'dan gelecek ekibe teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :