"Bağımlıkla mücadele her ferdin insani görevidir"

"Bağımlıkla mücadele her ferdin insani görevidir"

Eskişehir Valisi Çakacak:- "Bir ülkenin gençliği o ülkenin geleceğidir. Bu yüzden bağımlılıkla mücadele etmek bu ülkede yaşayan her ferdin insani bir görevidir"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, bir ülkenin gençliğinin o ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Bu yüzden bağımlıkla mücadele etmek bu ülkede yaşayan her ferdin insani bir görevidir." dedi.

Çakacak, Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kurulun çalışmaları kapsamında uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal ve iletişim bağımlılığıyla mücadele konusunda 5 teknik çalışma grubunun oluşturulduğunu kaydetti.

Bağımlılıkla mücadelede çalışma gruplarının titiz çalışmasının önemine değinen Çakacak, şöyle konuştu:

"Eskişehir'de uyuşturucuya ulaşılabilirliğin engellenmesine yönelik muhtarların, duyarlı vatandaşların, ailelerin ve emniyet güçlerinin mücadelesi sonucu başarılı çalışmalar gerçekleştirildi. Terör örgütleri uyuşturucu başta olmak üzere insanları bir şeylere bağımlı hale getirmeye çalışıyor. Bunların hedefi gençlik. Bir ülkenin gençliği o ülkenin geleceğidir. Bu yüzden bağımlılıkla mücadele etmek bu ülkede yaşayan her ferdin insani bir görevidir. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı tüm toplumların ortak sorunu haline gelmiştir. Mücadele yönünde ise tüm kurum, kuruluşların, ailelerin ve vatandaşlarımızın ortak çaba içinde olması gerekmektedir."

Toplantıya Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Garnizon Komutanlığı adına Hava Tuğgeneral Gürkan Ergürhan, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile diğer ilgililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :