Bağcılar'da başarılı yüzücüler altınla ödüllendirildi

Bağcılar'da başarılı yüzücüler altınla ödüllendirildi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da sağlıklı yaşam, gençlik ve spor etkinlikleri kapsamında 2'ncisi düzenlenen Bağcılar Belediyesi Yüzme Yarışları'nda dereceye...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da sağlıklı yaşam, gençlik ve spor etkinlikleri kapsamında 2'ncisi düzenlenen Bağcılar Belediyesi Yüzme Yarışları'nda dereceye giren yüzücüler altınla ödüllendirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 726 öğrencinin yer aldığı yarışlarda, 120 yüzücü yarı finale kaldı. 7-8 yaş, 9-10 yaş, 11-12 yaş ve 13-14 yaş kategorilerindeki yarışlarda 12 kız ve 12 erkek öğrenci finale yükseldi. Final yarışında dereceye girmeyi başaran yüzücüler yarım, çeyrek ve tam altınla ödüllendirildi. Yarı finale kalan 120 yüzücüye ise yüzme seti hediye edildi.

Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, ödül törenindeki konuşmasında, son yıllarda Türkiye'nin spor salonu ve stadyum gibi önemli tesislere kavuştuğunu kaydederek, gençlerin olanakları iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Gençliğinde şimdi olduğu gibi havuz olanakları bulunmadığını ifade eden Çiftçi, yüzmeyi 40 yaşında öğrendiğini söyledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da okullarda spora yönelik alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve spor salonları yaptıklarını belirtti. Çağırıcı, "Yüzme yarışlarında gördük ki çocuklarımız kendilerine imkan verildiğinde başarılara imza atıyorlar. 15 Temmuz hain kalkışmalarının yaşanmasını istemiyorsak sporu seven ve çalışkan gençler yetiştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bu arada tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele veren Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Basketbol Takımı'nı 70-58 yendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :