BAE İçişleri Bakanı'nın Suudi Arabistan temasları

BAE İçişleri Bakanı'nın Suudi Arabistan temasları

BAE İçişleri Bakanı Al Nahyan, Suudi Arabistan Kralı Selman ile "ikili ilişkiler ve ortak öneme sahip meseleleri" görüştü

CİDDE (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İçişleri Bakanı Seyf bin Zayid Al Nahyan ve beraberindeki heyetin, Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edildiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Cidde'deki Selam Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede "iki ülke arsındaki kardeşlik ilişkileri ve ortak öneme sahip meseleler" ele alındı. İçişleri Bakanı Al Nahyan, Kral Selman'a "BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid'in selamlarını" iletti.

Görüşmede Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Emir Abdulaziz bin Suud bin Nayif, Devlet Bakanı İbrahim bin Abdulaziz, Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Nizar bin Abid Medeni ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Beraberindeki heyetle dün Suudi Arabistan'a gelen BAE İçişleri Bakanı Seyf bin Zayed Al Nahyan, daha sonra Suudi mevkidaşı Abdulaziz bin Suud ile bir araya gelmişti. Heyetler arası görüşmede "iki ülke arasındaki ortak güvenlik çalışmalarının güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların görüşüldüğü" belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :