Bablılardan Türkiye'nin eğitim desteğine teşekkür

Bablılardan Türkiye'nin eğitim desteğine teşekkür

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'tan kurtarılan Bab'da, üç yıl aradan sonra eğitim hayatı yeniden başladı - Geçici hükümete bağlı ilçe eğitim müdürü Karaz:- "Türk kardeşlerimiz her alanda bizimle beraber oldular. Bazı okulların restorasyon çalışm

BAB (AA) - HALİT SÜLEYMAN - Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Bab'da 3 yıl aradan sonra eğitime dönen idareci, öğretmen ve öğrenciler desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyor.
Muhaliflerin oluşturduğu geçici hükümete bağlı Bab İlçe Eğitim Müdürü Ahmed Karaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''DEAŞ'ın bölgeden atılmasıyla ilk defa burada okullar açıldı. DEAŞ'ın bölgede olması nedeniyle 3 yıldan fazla eğitime ara verildi.'' dedi.
İlçedeki 30 okuldan 10'unun onarılarak eğitime başladığının altını çizen Karaz, ''Bab'daki okullar Türkiye'nin desteğiyle onarıldı ve okulların tüm ihtiyaçları karşılandı. Kırtasiye malzemeleri de Türkiye'den geldi. Bab yerel meclisi de ilçedeki okullara lojistik destek verdi. Okullara çocuklarını gönderen ailelerden olumlu tepkiler alıyoruz. Şimdi Bab'daki okullarda 17 bin öğrencimiz var. Okulların açıldığı hafta 2 bin öğrenci kayıt yaptırdı.'' diye konuştu.
Bab'daki okullarda idareciler dahil 700 öğretmeninin görev yaptığını ifade eden Karaz, şunları kaydetti:
"Türk kardeşlerimiz her alanda bizimle beraber oldular. Bazı okulların restorasyon çalışmaları devam ediyor. Aktif okullarımızın tüm ihtiyaçları karşılandı. Desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ederim."
Türkiye'ye göç eden birçok ailenin bölgenin güvenli hale gelmesiyle döndüğünü söyleyen Karaz, ''Bu ailelerin çocukları Türkiye'de Türkçe öğrenmişler. Bu dili unutmasınlar diye müfredatımıza Türkçeyi de ekledik." dedi.
- ''Cahil bir topluma doğru gidiyorduk''
Bab'daki Tarik Bin Ziyad İlköğretim Okulunun Müdürü Muhammed Diyab Kehat da ''Suriye'de çocuklarımız 6 yıl eğitimden mahrum kalmıştı. Yavaş yavaş cahil bir topluma doğru gidiyorduk.'' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin desteğiyle bölgedeki okulların onarıldığını vurgulayan Kehat, "6 yıldan sonra Allah'a şükür tekrar eğitim hayatına döndük. Okullarımız onarıldıktan sonra çocuklarımız, yavrularımız okullarına devam etmeye başladı. İyi bir eğitim kadromuz var. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimize pedagojik formasyon dersleri verdi, bundan çok istifade ettik.'' değerlendirmesinde bulundu.
Desteklerinden dolayı Türkiye ve Türk halkına teşekkürlerini sunan Kehat, ''Bu ülkenin öğretmene, doktora, mühendise, avukata ve hemşireye ihtiyacı vardır. Allah'a şükür bunun başlangıcını yaptık.'' dedi.
Öte yandan El Buhderi Erkek Lisesi öğrencilerinden Musa Ahmed de ''Rejim ve DEAŞ'ın bölgeye düzenlediği saldırılardan dolayı eğitimimi yarıda bırakmıştım. Türkiye sayesinde şimdi tekrar okullu olduk. Okullarımızı onaran ve her şeyimizi karşılayan Türkiye'ye çok teşekkür ederim.'' diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :