Babasının karaciğeri ile hayata tutunan çocuk okula başlayacak

Babasının karaciğeri ile hayata tutunan çocuk okula başlayacak

9 aylıkken babasından alınan karaciğer nakledilen 6 yaşındaki Nahide Kenç'in en büyük hayali doktor olmak

İZMİR (AA) - İzmir'de, henüz 9 aylıkken babasından alınan karaciğer parçasıyla hayata tutunan 6 yaşındaki Nahide Kenç, büyüyünce doktor olup çocukları iyileştirmek istiyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Sezen (35) ve Erdal (37) Kenç çiftinin çocukları olan minik Nahide'ye, henüz 5 aylıkken karaciğerinde enzim bozukluğu ve tümör teşhisi konuldu. Kemoterapi sürecinin ardından 9 aylıkken İzmir'de özel bir hastanede babasından alınan karaciğer parçasının nakledilmesiyle sağlığına kavuşan Nahide, ilkokula başlamanın heyecanını yaşıyor.

Çocuğun tedavi gördüğü hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, anne ve babasıyla İzmir'e gelen minik Nahide'nin 5. yıl muayenesi yapıldı.

Küçük çocuğun kontrollerini gerçekleştiren Doç. Dr. Murat Kılıç, "Nahide ameliyat sonrasında hızla toparlandı, gelişimi yaşıtlarından farksız oldu. Onları böylesine sağlıklı ve mutlu çocuklar olarak görmek bize tüm yorgunluklarımızı unutturuyor." ifadesini kullandı.

Nahide'nin bu yıl okula başlayacağını belirten annesi Sezen Kenç ise duygularını "Çok zor, kötü günlerimiz oldu. Nahide bebekliğini hastanelerde geçirdi ancak nakil sonrasında yüzümüz güldü. Kızımız çok iyi, normal çocuklar gibi büyüyor, gelişiyor. Bu yıl okullu olacak. Şimdi bunun heyecanını yaşıyoruz." sözleri ile aktardı.

İlkokullu olma heyecanı yaşayan Nahide de, büyüyünce doktor olup, çocukları iyileştirme hayali bulunduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler