Babasına sevgisini fotoğraflarını öperek gösteriyor

Babasına sevgisini fotoğraflarını öperek gösteriyor

Afyonkarahisarlı şehit polis memuru Mehmet Dama'nın 3 yaşındaki oğlu Enes, babasının fotoğraflarına sarılıp öperek hem sevgisini gösteriyor hem de özlemini gideriyor- Şehit eşi Dama:"Oğlum babası şehit olduğunda henüz 2 yaşındaydı. Şimdi 3 yaşında. Babası

AFYONKARAHİSAR (AA) - CANAN TÜKELAY - Şırnak'ın Cizre ilçesindeki karakola geçen yıl terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Dama'nın 3 yaşına giren oğlu Enes, baba özlemini babasının fotoğrafıyla gideriyor.

Annesi ile sık sık Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret eden minik Enes, kapıdan girer girmez şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı köşeye koşup, babasının fotoğrafını öpüyor.

Şehit eşi Sümeyra Dama, eşi şehit olduktan sonra derneğin Afyonkarahisar şubesini ziyaret etmeye başladıklarını söyledi.

Oğlu Enes'in derneğe geldiklerinde ilk önce babasının fotoğrafının yanına gittiğini belirten Dama, "Sanki babasını görmüş gibi koşarak geliyor buraya. Resmine dokunup, okşuyor." dedi.

Oğlunun babasının fotoğrafını gördüğünde "baba, baba" diye sarılıp öpmesinin kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Sümeyra Dama, şöyle devam etti:

"Oğlum babası şehit olduğunda henüz 2 yaşındaydı. Şimdi 3 yaşında. Babasını geceleri daha çok arıyor. Bu duruma çok üzülüyorum. Bugün, Babalar Günü dolayısıyla oğlumu babasına getirdim. Sürekli babasının mezarına da götürüyorum. Orada da babasını öpüyor sürekli."

- "Hainleri Allah kahretsin"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı ve malul gazi İsmail Kumartaşlı da polis memuru Mehmet Dama'nın 26 Ağustos 2016'da Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü teröristlerin karakola bombalı araçla saldırması sonucu şehit olduğunu anımsattı.

O dönemde şehidin evladı Enes'in 2 yaşında olduğunu ifade eden Kumartaşlı, 3 yaşına giren şehit çocuğunun derneği her ziyaretinde çok duygusal anların yaşandığını anlatarak, şunları kaydetti.

"Enes buraya her geldiğinde biz mahvoluyoruz. Duygusal anlar yaşıyoruz. Enes bu kapıdan girdiği zaman, 'baba, baba' diye gelip, babasının resmini gösteriyor ve öpüyor. Yine şehitliğe gittiğinde de aynı şekilde davranıyor. Şu mübarek günde ve Babalar Günü'nde bu masum yetimi babasız bırakan bütün hainleri Allah kahretsin."

İsmail Kumartaşlı, vatan ve milleti korumak için yeni Enesler yetiştiğini, onların polis ve asker olarak bu ülkenin bir tek taşını dahi teröristlere vermeyeceğini vurgulayarak, "Biz de dernek olarak elimizden geldiğince ailemizin ve Enes'in hep arkasında olacağız. Her türlü iş ve işlemlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda şehidimizin hatırasını burada yaşatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :