Babalar gününde dördüz hediyesi

Babalar gününde dördüz hediyesi

Suriye'nin İdlib ilinde yaşayan çiftin dördüz bebekleri oldu- Baba Ahmed:- ''Üçüz olduğunu zannediyorduk. Dördüncü bebeği doğumda öğrendik. Babalar günü sürprizi oldu''- El Mecid Hastanesi Müdürü Kida:- "Bebekler bin 250 gram ile bin 500 gram arasında, no

İDLİB (AA) - BURAK KARACAOĞLU- Suriye'nin kuzeydoğusunda, Türkiye sınırındaki İdlib'te yaşayan çiftin dördüz bebekleri oldu. Baba Fadi Ahmed, üçüz beklediklerini, dördüncü bebeğin "babalar günü sürprizi olduğunu" söyledi.

Muhaliflerin kontrolündeki İdlib'te doğan dördüzlerin babası Fadi Ahmed AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeklerden ikisinin kız, ikisinin erkek olduğunu söyledi.

Ahmed, "İki çocuğum vardı. Yeni doğanlarla birlikte altı oldu. Çok şükür sağlıkları yerinde. Şu an hastanede kontrol altında tutuluyorlar." dedi.

Günlük işlerde çalışarak ailesini geçindirdiğini söyleyen Ahmed, bebeklere bakabilmek için yardım çağrısında bulundu. Ahmed, "Bebeklerin üçüz olduğunu zannediyorduk. Dördüncü bebeği doğumda öğrendik. Babalar günü sürprizi oldu.'' diye konuştu.

El Mecid Hastanesi Müdürü Doktor Mahir Kida da, "Bebekler bin 250 gram ile bin 500 gram arasında, normal doğumla dünyaya geldiler. Kiloları bin 800 gram olunca taburcu edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Bebek bakım ünitesi ihtiyacı

İdlib'in merkezindeki hastanelerde toplam 9 adet kuvöz olduğunu belirten Kida şöyle devam etti:

"Dördüzler dünyaya geldiğinde hastanede müsait kuvöz olmadığı için bir gün boyunca kuvöze alınamadı. Bebeklerden üçünün sağlık durumu iyi. Biri ise solunum problemi yaşıyor. O da birkaç güne kadar normal duruma gelir. Elimizde yeterli imkan olmadığı için tam anlamıyla müdahale edemiyoruz. İlaçlarımız, teknik ekipmanımız az."

- İHH'dan yardım

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın sorumlusu Selim Tosun da aileye içinde bebek bezi, bebek bisküvisi, mama, biberon, emzik, ısı ölçer gibi malzemelerden oluşan paketler ve nakdi yardım ulaştırdıklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :