"Baba Mirası" filminin galası Beypazarı'nda yapıldı

"Baba Mirası" filminin galası Beypazarı'nda yapıldı

ANKARA (AA) - Çekimleri Beypazarı ilçe merkezi, belde ve köylerinde tamamlanan ve 8 Nisan'da gösterime girecek "Baba Mirası" adlı filmin galası Beypazarı...

ANKARA (AA) - Çekimleri Beypazarı ilçe merkezi, belde ve köylerinde tamamlanan ve 8 Nisan'da gösterime girecek "Baba Mirası" adlı filmin galası Beypazarı İlçesinde yapıldı.

Filmde rol alan bazı oyuncularında katıldığı filmin galasına, Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Jandarma Komutanı Alişan Zor, filmin oyuncuları Latif Doğan, Yakup Yavru, Mansur Alp, Nesrin İşçi, Selçuk Şimşek, senarist Furat Emir, yönetmen Sefa Özçelik ile çok sayıda davetli katıldı.

Mustafa Cankara Kültür Merkezi'nde düzenlenen galada konuşan Furat Emir, şunları kaydetti:

"Annelerini küçük yaşta kaybetmiş 3 kardeş, babalarının maddi durumları nedeniyle yetiştirme yurdunda büyümüşler. Biri turizmci, biri dermatolog, diğeri müzisyen olan kardeşler, babalarının vefatıyla köye gelirler. Babalarının vasiyeti üzerine mirası alabilmek için köyde bir ay kalmaya karar verirler. Mirası hak etmek için köy hayatı yaşayıp geçimlerini köyden sağlamak ve köylü olmak zorundadırlar. Köy yaşamı 3 kardeş için sürpriz olaylara gebedir. Komedi içinde verilen dramla film içinde aile bağlarının önemi, yetiştiği yurtların öğrencilere kattığı kültür ve bilgi deneyimleri, geçmiş nesillerdeki unutulan köy adetlerinin, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarımı sağlanmaktadır. Komedi ve dram iç içedir."

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da filmin Beypazarı ilçesinde tamamlanmış olmasının önemli olduğunu söyledi.

"Baba Mirası" filminin galası Beypazarı'nda yapıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :