Azez'de DAEŞ ile ÖSO arasındaki çatışmalar

Azez'de DAEŞ ile ÖSO arasındaki çatışmalar

KİLİS (AA) - Halep'e bağlı Azez ilçesinde, terör örgütü DAEŞ ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalar devam ediyor. AA muhabirinin yerel...

KİLİS (AA) - Halep'e bağlı Azez ilçesinde, terör örgütü DAEŞ ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalar devam ediyor.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği aldığı göre, ÖSO ile terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalar, Azez'in Çobanbey kasabası ile Tel Ahmar köyü çevresinde yoğunlaştı.

Yaklaşık iki yıl önce kasabanın kontrolünü DAEŞ'e kaptıran ÖSO'nun, kasabayı geri almak için 3 gün önce başlattığı harekat devam ediyor. Kasabanın çevresini kuşatan ÖSO birlikleri, ağır silah ve füzelerle DAEŞ mensuplarına büyük zayiat verdirdiği öğrenildi.

Çatışmaların yoğunlaşması üzerine DAEŞ, kontrolündeki Rakka, Bab, Cerablus ve Mümbuç kentlerinden çok sayıda militanı ve ağır silahları, Çobanbey kasabasına kaydırdığı belirtilirken, kasabanın etrafındaki kuşatmayı sürdüren ÖSO birliklerinin, kasabayı ele geçirmek üzere yakın zamanda büyük bir harekat başlatması bekleniyor.

Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Selhan köyündeki sınır hattından da duyulan çatışmalardan dolayı Suriye tarafında yoğun dumanlar yükseliyor.

Sınırın Türkiye tarafında ise güvenlik güçlerinin taraflar arasındaki çatışmalara karşın, sınırdaki önlemlerini artırdığı gözlendi.

Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının DAEŞ mevzilerini vurduğu görüldü.

Azez'de DAEŞ ile ÖSO arasındaki çatışmalar

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :