Azerbaycan'da ramazan

Azerbaycan'da ramazan

Ramazan ayının ilk cuma namazında Azerbaycanlılar camileri doldurdu

BAKÜ (AA) - Ramazan ayının ilk cuma namazı dolayısıyla Azerbaycanlılar camilere akın etti.

Başkent Bakü'deki İlahiyat, Karaçukur, Tezepir gibi camilerde cuma namazı için saflar tutuldu. Kalabalık nedeniyle camilerde yer bulamayan vatandaşlar namazlarını avlu ve bahçelerde kıldı.

Ejderbey Camisi'nde de Kafkas Müslümanları İdaresi Başkan Yardımcısı ve Azerbaycan Başmüftüsü Salman Musayev'in okuduğu hutbenin ardından cuma namazı kılındı.

Başmüftü Musayev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede camilere gelen, namaz kılan ve oruç tutan insanların sayının her yıl arttığını bildirdi.

Cuma ve bayram namazlarına daha ziyade gençlerin geldiğini belirten Musayev, gençlerin kendi kök ve inançlarına yöneldiğini vurguladı.

Azerbaycan'da dinin çok iyi tebliğ edildiğini söyleyen Musayev, ülkede iki mezhep arasında birlik oluşturduklarını, bu birliği korumak için çalıştıklarını kaydetti.

Her iki mezhebin ortak kullandığı takvim hazırlandığını bildiren Musayev, "Bu birlik birçok yerde yok. Birliğimizi koruyacağız. Allahuu Teala dünyamızı selamet eylesin. Allah Teala Müslümanların üzerine düşen gölgeleri açsın. Tüm Müslümanların kardeşliğini pekiştirsin. Canı bir, dili bir, dini bir olan Türklüğümüzü daim eylesin. Gücümüzü ve istikrarımızı elimizden almak isteyenlere fırsat vermesin." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :