Azerbaycan ve Bulgaristan ticaret hacmini artıracak

Azerbaycan ve Bulgaristan ticaret hacmini artıracak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev:- "(Bulgaristan ile) Karşılıklı ticaret hacmimizden memnun değiliz. İlgili kurumlara ticaret hacmimizin artırılması için teklifler sunmaları talimatını verdik"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bulgaristan ile karşılıklı ticaret hacminden memnun olmadıklarını, artırılması için ilgili kurumlara talimat verdiğini bildirdi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştü. Aliyev, Radev'i resmi törenle karşıladı.

İkili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından liderler ortak basın toplantısı düzenledi.

Aliyev, stratejik ortaklar Azerbaycan ve Bulgaristan'ın siyasi ilişkilerinin yüksek düzeyde olduğunu söyledi.

Bugün daha çok ekonomik iş birliği konularını müzakere ettiklerini bildiren Aliyev, "Karşılıklı ticaret hacmimizden memnun değiliz. İlgili kurumlara ticaret hacmimizin artırılması için teklifler sunmaları talimatını verdik." dedi.

Azerbaycan Hava Yollarına Sofya'ya doğrudan uçuşlar düzenleme talimatı da verdiğini söyleyen Aliyev, Güney Gaz Koridoru'nun faaliyete geçmesiyle Bulgaristan'ın enerji güvenliğine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Birkaç yıl sonra Azerbaycan doğalgazının Bulgaristan'a ulaşacağını kaydeden Aliyev, "Yakın günlerde Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu faaliyete başlayacak. Bulgaristan'ın da bu projeden yararlanacağına eminim." diye konuştu.

Radev de Bulgaristan ve Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin yetersiz olduğunu söyleyerek, daha iyi sonuçlar elde edebileceklerini vurguladı.

Azerbaycan tarım ve ilaç sektörünün gelişmesine katkı sunabileceklerini ifade eden Radev, iki ülkeyi daha uzun yıllar birleştirecek Güney Gaz Koridoru projesini desteklediklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :